1 vélemény alapján

Horsemed csüdsömör spray lovaknak

1 690Ft
Betöltés alatt...
Verseny és hobbilovak részére kifejlesztett allantoin, teafaolaj és pantenol kombinációját tartalmazó gyógyhatású spray. Alkalmas baktériumok és gombák okozta csüdsömör fertőzések kiegészítő kezelésére. A teafaolaj, citromolaj és gyömbérkivonat kedvező biológiai hatással mérsékeli a bőr alatti fertőzések kialakulását, a pantenol és allantoin támogatja a gyógyulást. Hatása hosszan megmarad. Környezetbarát termék. Nem ragad, nyomtalanul felszívódik. FEI doping free – a készítmény anyagai nem szerepelnek a FEI dopping-listáján. Tartósítószert, mesterséges illat- és színezőanyagot nem tartalmaz.

Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Kapcsolódó termékkategóriák

Horsemed logo small

A Dr.Kelen HorseMED gyógyhatású készítményei bátran és büszkén veszik fel a versenyt a vezető külföldi márkákkal. Speciálisan lovak számára fejlesztett gógyhatású készítmények, melyek különös hangsúlyt fektetnek a mozgásszervi problémák kezelésére, és megelőzésére.

Mozgásszervi betegségek

A mozgásszervi betegségek eredete nem csak maga az ízület lehet, hanem számos egyéb helyről indulhatnak ki a lovaink számára kínzó fájdalommal járó betegségek.  A mozgásszervi panaszokkal rendelkező lovaknál tehát nem kizárólag az ízületek elgyengüléséről, gyulladásáról beszélhetünk. Minden esetben meg kell vizsgálnunk egyéb körülményeket, befolyásoló tényezőket is, melyek a betegség kialakulásához, felerősítéséhez vezethetnek. 

Horsemed mozgásszervi betegségekre html

Az ízületi betegségek két nagy csoportra bonthatóak: gyulladásos és kopásos betegségekre. A két csoport elhatárolása rendkívül fontos, a betegség pontos diagnosztizálását követően más kezelést kap egy gyulladással diagnosztizált ló, mint egy kopásos ízülettel rendelkező társa.

Felületi sérülések kezelése html

Felületi sérülések kezelése

Szezonalitás

A sérülések gyakoriságánál a szezonalitás is megfigyelhető. Nyáron gyakrabban találkozunk különféle sérülésekkel, mint az év más időszakában. Ilyenkor a lovak karámban, vagy legelőn, nagyobb sérülésveszélynek kitéve töltik a napjaik nagy részét. Emellett a lovasok is aktívabbak, a lovak nagyobb igénybevételnek vannak kitéve. Az évszakok a sebek gyógyulási metódusát is befolyásolják. Nyári melegben például lassabban gyógyulnak a sebek, és ezzel együtt a meleg időszakban megjelennek a különböző rovarok, legyek, melyek szintén nehezítik a sebgyógyulást és emellett fertőzéseket is terjeszthetnek.

Hogyan álljunk neki a sebkezelésnek?

A kisebb felületi sebek esetén először meg kell oldanunk a seb tisztítását, valamint a rovarok távoltartását az istállótól. Amennyiben a sérülés állatorvosi ellátást nem igényel, először a fertőtlenítést kell elvégeznünk. A sebet és a seb környékét tisztítsuk meg, majd egy kisollóval, vagy borotvával távolítsuk el a szőrt a sebszélekről, valamint a seb közvetlen környékéről.

Ezt követően használjunk különböző sebfertőtlenítőket. Különösen jó szolgálatot tesz a HorseMED S.O.S. sebspray, amely antibakteriális fertőtlenítő hatása mellett  segíti a bőr felső hámrétegének újraképződését. Ha a seb már varasodik, a különböző sebkiszáradást gátló kenőcsök is nagy segítséget nyújtanak a megfelelő sebkezelésben. A kötés nem csak a szennyeződésektől, hanem a rovaroktól is óvja a sebet.

Részletes termékinformációk

Használat: Külsőleg alkalmazandó. Nem ragad, nyomtalanul felszívódik.

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.

Értékelések (1)


Utoljára módosítva: 2024.02.13