Equimins Linseed Oil - Hidegen sajtolt lenmagolaj lovaknak

Equimins Linseed Oil - Hidegen sajtolt lenmagolaj lovaknak

Equimins hidegen sajtolt lenmagolaj lovaknak. A linolénsav (mely egy Omega-3 zsírsav) tartalmú, ez az egyik legfontosabb esszenciális zsírsav. Számos biokémiai reakcióban játszik szerepet, beleértve az immunrendszer működését, az állóképesség javítását, valamint a szív-és érrendszerre, a szaporítószervekre és idegrendszerre gyakorolt előnyös hatását. Javítja a bőr és szőr kondícióját valamint hasznos emésztést segítő anyag.

Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Kapcsolódó termékkategóriák
Részletes termékinformációk

A lenmag az egyetlen olaj mag, amely hasonló arányban tartalmazza az omega–3  és omega–6 zsírsavakat, mint a fű. Ez az arány kb 4: 1. Lenolaj körülbelül a 58% omega–3 és 14% omega–6 zsírsavat tartalmaz. (A rizskorpa és napraforgó olajokban túl magas az omega-6 tartalom, emellett a napraforgó olaj nem tartalmaz omega–3 zsírsavakat.)

Az Omega-3 zsírsavak, esszenciális zsírsavak, 3 fő típusa az alfa-linolénsav (ALA), eikozapentaénsav (EPA), és a dokozahexaénsav (DHA).

Az Omega-3 zsírsavak közül az ALA, vagyis alfa-linolénsav a legelterjedtebb, immunrendszer erősítő, ízületeket és az ízületi szalagokat támogató, fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatása van, valamint támogatja az emésztőrendszer működését is. Omega-3 zsírsav található a friss fűben, de már nem található meg a szénában, ezért etetésük télen különösen ajánlott.

A lenmagolaj nem csak gyönyörű, fényes szőrzetet eredményez, hanem segít több bőrprobléma kezelésében is, mint pld. a nyári ekcéma (SSRD).

Nem tartalmaz a Jockey Club és FEI által betiltott anyagokat.

Tárolása: száraz, hűvös helyen, 10 – 20 oC közötti hőmérsékleten, fénytől védve.

Adagolási javaslat:

  • 200 kg testsúlyig 40 ml/nap
  • 300 – 400 kg testsúlyig 60 ml/nap
  • 450 – 600 kg testsúlyig 80 ml/nap
  • 600 kg testsúly felett 100 ml/nap

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.

Utoljára módosítva: 2024.02.13