Virbac Prevendog szúnyog és kullancs elleni nyakörv

Prevendog szúnyog és kullancs elleni, 4% deltametrinnel impregnált lágy, szagmentes nyakörv, bizonyított hatóanyaggal. Víztaszító, ellenáll a vízbe merülésnek. Kontakt alapon működik, szisztémás hatás nélkül, gyors és hosszantartó védelmet biztosít: 6 hónap kullancs és szúnyog ellen, 5 hónap védelem lepkeszúnyogok ellen, továbbá 10-12 hónap repellens hatás a kutyát veszélyeztető főbb parazitákkal szemben. Folyamatos hatóanyag-leadás a továbbfejlesztetett technológiának köszönhetően. A doboz 2 db nyakörvet tartalmaz.

Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Kapcsolódó termékkategóriák

Virbac - Egy cég az állatok egészségéért

A kizárólag állatgyógyászatnak szentelt Virbacot Pierre-Richard Dick állatorvos alapította 1968-ban a Nizza melletti Carrosban. A Virbac ma már a 6. legnagyobb állatgyógyászati cég, 2019-ban a bevétele 938 millió euró volt. Széles termékskáláján társállatok és gazdasági haszonállatok kezelésére szolgáló vakcinák és gyógyszerek egyaránt megtalálhatók. Az elmúlt 50 évben a Virbac elismert szakértővé vált az állatgyógyászatban. Az állatorvosok, állattenyésztésben dolgozók és állattulajdonosok számára készült termékei és szolgáltatásai a minőséget és a hatékonyságot ötvözik a kényelemmel. A cég több, mint 100 országban van jelen. A gyártó nem csak termékeket kínál, hanem aktívan folytat oktatási és támogató programokat is. Az állatorvosoknak és gazdiknak különböző oktatási anyagokat, tréningeket és információkat nyújtanak az állatok egészségével kapcsolatos legújabb fejleményekről és kezelési lehetőségekről.

All Product Shots

Minőség és hatékonyság

A Virbac termékek szigorú minőségellenőrzéseken és kutatás-fejlesztési folyamatokon mennek keresztül, a gyártó ily módon biztosítja termékei hatékonyságát és biztonságát. Ez a magas minőségi színvonal hozzájárul ahhoz, hogy az állatorvosok és a gazdik elégedettek legyenek a termékekkel, melyeket velük szorosan együttműködve igyekeznek mindig az igényeknek megfelelően tökéletesíteni. A Virbac elkötelezett az új és hatékonyabb állatgyógyászati megoldások kifejlesztése iránt. Kutatás-fejlesztési tevékenységeiknek köszönhetően folyamatosan új termékeket és technológiákat hoznak létre az állatok egészségének megóvása és javítása érdekében. A vállalatot 1968-ban alapították, így több mint öt évtizedes tapasztalattal rendelkezik az állatgyógyászati területen. Hosszú múltja és az ez idő során szerzett tapasztalatai hozzájárulnak a vállalat megbízhatóságához és szakértelméhez.

Széles termékskála

A Virbac kínálatában számos állatgyógyászati termék található, amelyek különböző állatfajoknak kínálnak megoldásokat igen széles körben. Ez lehetővé teszi az állatorvosok és gazdik számára egyaránt, hogy megtalálhassák az adott helyzet/probléma igényelte legmegfelelőbb terméket és kezelést. Sok állatorvos és szakember ajánlja a Virbac termékeket pácienseiknek, mivel megbízható és hatékony megoldásokat kínálnak az állatok egészségügyi problémáira.

Részletes termékinformációk

A szürke színű Prevendog gyógyszeres nyakörv rugalmas anyaga, valamint a három kapcsos rendszer gyors kioldást biztosít, amennyiben a kutya beakad vele. Fojtásbiztos nyakörv. 

HATÓANYAGOK ÉS EGYÉB ÖSSZETEVŐK MEGNEVEZÉSE

 • Egy 60 cm-es (26,40 g) nyakörv tartalmaz:
  • Hatóanyag: Deltametrin  1,056 g
  • Segédanyagok: Titánium-dioxid (E171): 0,376 g; Szén, aktíváit  0,020 g
 • Egy 75 cm-es (32,60 g) nyakörv tartalmaz:
  • Hatóanyag: Deltametrin  1,304 g
  • Segédanyagok: Titánium-dioxid (E171): 0,465 g; Szén, aktíváit  0,024 g

JAVALLATOK

 • Deltametrinre érzékeny parazitafertőzés esetén.
 • Megelőzi a kullancsokkal (Ixodes ricinus és Rhipicephalus sanguineus) való fertőződést 6 hónapig tartó ölő hatása által.
 • Megelőzi a vérszívó lepkeszúnyogok (Phlebotomus perniciosus) csípését, a repellenes (táplálkozás ellenes) hatás 5 hónapig tart.
 • Megelőzi a csípőszúnyogok (Culex pipiens) csípését, a repellens (táplálkozás ellenes) hatás 6 hónapig tart.

ELLENJAVALLATOK

 • Vizsgálatok hiányában 7 hetesnél fiatalabb kutyakölykökön nem alkalmazható.
 • Nem alkalmazható a hatóanyaggal vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.
 • Nem alkalmazható macskákon.
 • Nem alkalmazható, ha a kutyán bőrsérülés van. 

MELLÉKHATÁSOK

 • Ritka esetben a nyakon, vagy az egész testfelületen helyi börreakciók (viszketegség, bőrpír, szőrhullás) jelentkezhetnek, melyek helyi vagy általános túlérzékenységi reakciót jelezhetnek.
 • A bőrelváltozásokhoz gyakran társuló megváltozott viselkedést (pl. levertség vagy hiperaktivitás) ritka esetekben szintén jelentettek.
 • Nagyon ritkán emésztőszervi tüneteket, mint például hányást, hasmenést és nyálzást figyeltek meg.
 • Nagyon ritkán idegrendszeri tüneteket, mint például ataxiát és izomremegést tapasztaltak.
 • A tünetek a nyakörv levételét követő 48 órán belül rendszerint elmúlnak.

A fenti tünetek bármelyikének jelentkezésekor a nyakörvet le kell venni az állatról. Mivel specifikus antidótum nem ismert, tüneti kezelést kell alkalmazni.

A mellékhatások gyakoriságát az alábbi útmutatás szerint kell meghatározni:

 • nagyon gyakori (10 kezelt állatból több mint 1-nél jelentkezik)
 • gyakori (100 kezelt állatból több mint 1-nél, de kevesebb, mint 10-nél jelentkezik)
 • nem gyakori (1000 kezelt állatból több mint 1-nél, de kevesebb, mint 10-nél jelentkezik)
 • ritka (10000 kezelt állatból több mint 1-nél, de kevesebb, mint 10-nél jelentkezik)
 • nagyon ritka (10000 kezelt állatból kevesebb, mint 1-nél jelentkezik, beleértve az izolált eseteket is).

Ha bármilyen mellékhatást észlel, még ha az nem is szerepel ebben a használati utasításban, vagy úgy gondolja, hogy a készítmény nem hatott, értesítse erről a kezelő állatorvost!

CÉLÁLLAT FAJ

 • Kutya (0-25 kg) kis- és közepes testű - 60 cm-es nyakörv
 • Kutya (>25 kg) nagy- és óriás testű - 75 cm-es nyakörv

ADAGOLÁS, ALKALMAZÁSI MÓD CÉLÁLLAT FAJONKÉNT

 • Egy kutyára egy nyakörvet kell helyezni. A 60 cm-es nyakörv kis- és közepes testű kutyákra javasolt, 48 cm-es nyak méretig.
 • Egy kutyára egy nyakörvet kell helyezni. A 75 cm-es nyakörv nagy- és óriás testű kutyákra javasolt, 65 cm-es nyak méretig.

A HELYES ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ JAVASLAT

A nyakörvet, ki kell venni a csomagolásból, majd a védő szalagot el kell távolítani. A nyakörvet lazán z állat nyaka köré kell illeszteni: megfelelő felhelyezésnél az állat nyaka és a nyakörv között két egymás mellé zárt ujjnak el kell férnie. A nyakörv végét át kell csúsztatni a csaton keresztül és az 5 cm-nél hosszabb szabadon álló részt le kell vágni.

A nyakörv biztonsági mechanizmussal (fojtás elleni) rendelkezik. Abban a valószínűtlen esetben, ha a kutya fennakadna, a saját ereje elegendő a nyakörv meglazítására ezáltal, biztosítva a gyors kiszabadulást.

KÜLÖNLEGES TÁROLÁSI ELŐÍRÁSOK

 • Gyermekek elöl gondosan el kell zárni!
 • Ez az állatgyógyászati készítmény különleges tárolást nem igényel.
 • A tasak az eredeti kartondobozban tárolandó.
 • Ezt az állatgyógyászati készítményt csak a címkén és a dobozon EXP után feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni! A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

KÜLÖNLEGES FIGYELMEZTETÉSEK

Különleges figyelmeztetések minden célállat faira vonatkozóan:

A nyakörv teljes hatékonyságát a felhelyezés után egy héttel éri el, ezért, ha az állatok fertőzött helyre kerülnek, akkor a nyakörvet ezt megelőzően egy héttel kell felhelyezni

A kullancsok 24-48 órával a kezelt állatra kerülés után elpusztulnak és leesnek a gazdaállatról általában vérszívás nélkül, de egy-egy kullancs megtapadását a kezelt állaton nem lehet kizárni. Ezért a kullancsok által közvetített betegségek átadását nem lehet kizárni. Kedvezőtlen körülmények között a kullancsok és lepkeszúnyogok által közvetített fertőző betegségek átadását nem lehet kizárni.

A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések:

Samponos fürdetésnek a készítmény hatékonyságára gyakorolt hatását nem vizsgálták.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:

A készítmény véletlen lenyelése nemkívánatos reakciókat, többek között neurotoxikus hatásokat okozhat.

A készítményt az eredeti csomagolásában tartandó. A nyakörv felhasználásig a tasakban tartandó.
Tilos enni, inni és dohányozni a nyakörv felhelyezése közben. A nyakörv ételtől, italtól és állati takarményoktól távol tartandó.

Nem szabad engedni, hogy a nyakörvvel gyerekek játszanak, vagy a szájukba vegyék. A nyakörv maradékát vagy a levágott darabot azonnal ki kell dobni. A nyakörv felhelyezése után hideg vízzel kezet kell mosni.

El kell kerülni a nyakörvvel vagy a nyakörvet viselő kutyával történő hosszas érintkezést. Ennek megfelelően a nyakörvet viselő állattal nem szabad egy ágyban aludni; ez különösen gyermekek esetében fontos. Véletlen szájon át történő felvétel vagy lenyelés esetén haladéktalanul orvoshoz kell fordulni, bemutatva a készítmény használati utasítását vagy címkéjét.

A deltametrin iránti ismert túlérzékenység esetén kerülni kell az állatgyógyászati készítménnyel és a kezelt állatokkal való érintkezést. Hiperszenzitivitási tünetek jelentkezésekor orvoshoz kell fordulni.

További különleges óvintézkedések:

Bár a vízzel való esetenkénti érintkezés nem csökkenti a nyakörv hatékonyságát, a deltametrin mérgező a halakra és más vízi élőlényekre. A nyakörvet viselő kutya nem úsztatható természetes vizekben.

Vemhesség és laktáció:

Patkányokon és nyulakon végzett laboratóriumi vizsgálatok szerint a készítmény nem rendelkezik bizonyított teratogén hatással. Az állatgyógyászati készítmény ártalmatlansága nem igazolt vemhesség idején. Alkalmazása vemhesség alatt nem javasolt. Laktáció ideje alatt alkalmazható.

Gvógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók:

Más piretroidokkal vagy organofoszfátokkal együtt nem alkalmazható.

Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések, antídotumok):

Ha a kutya véletlenül megenné a nyakörvet, a következő mérgezési tünetek jelentkezhetnek: koordinálatlan mozgás, remegés, nyálzás, hányás, a hátsó végtagok merevsége. Ezek a tünetek rendszerint 48 órán belül elmúlnak. Véletlen lenyelés esetén az állat tulajdonosa vegye fel a kapcsolatot a kezelő állatorvossal és ne kezdjen tüneti kezelésbe, mert a kezelő állatorvos értékeli a tüneteket és határozza meg a szükséges kezelést.

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.

Ez a weboldal sütiket használ

Oldalainkon sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Adatvédelmi tájékoztatónkban bemutatjuk ezeket, illetve megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..