17 vélemény alapján

Foresto kullancs- és bolhanyakörv

A Foresto egy újgenerációs repellens nyakörv kullancsok és bolhák ellen kutyáknak, illetve macskáknak, amely akár 8 hónapos védelmet biztosít kedvencünknek az élősködők ellen. A legszélesebb spektrumú védelmet nyújtja a nyakörvek között. Hatékony bolha, bolhalárva, kullancs ellen. A jelenleg kapható leghosszabb ideig védelmet biztosító kullancs és bolha elleni termék. Egyszeri felhelyezéssel akár 8 hónap védelem kedvencének. Úsztatáskor, fürdetéskor sem kell levenni.

Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Kapcsolódó termékkategóriák
Részletes termékinformációk

Foresto - 8 hónapnyi gondoskodás - Élősködők elleni védelem

Főbb tudnivalók a Foresto kullancs- és bolhanyakörvekről:

 • A Foresto hatóanyagait élősködők (kifejezetten bolhák és kullancsok) ellen fejlesztették ki. 
 • Manapság a legtöbb kullancs és bolha elleni védelem havi frissítést igényel. A rohanó világunkban viszont nem csoda, ha erről elfeledkezünk – ezzel viszont a kutyánk és macskánk védtelenné válik a kullancsok és bolhák, s ami még fontosabb, az általuk terjesztett betegségek ellen. A Foresto nyakörv viszont egyszerű megoldást kínál erre a problémára, hiszen egyszeri felhelyezéssel akár 8 hónapnyi védelmet biztosít a kutya és ugyanennyi időre nyugalmat a gazdi számára.
 • Felhelyezés után a Foresto azonnali védelmet nyújt kutyádnak és macskádnak a bolhák ellen és távoltartja a kullancsokat 48 órán belül.
 • A Foresto hatásmechanizmusa a Bayer egyedi iparági tapasztalatain alapul, újszerű technológiája alacsony dózisú, folyamatos hatóanyag-felszabadulást tesz lehetővé, ezzel folyamatos védelmet biztosítva kutyádnak és macskádnak.
 • A kosz nem befolyásolja a Foresto nyakörv hatóanyagainak felszabadulását, így a nyakörv hatékonyságát.
 • A Foresto két aktív hatóanyagot tartalmaz: imidaklopridot, ami elpusztítja a kifejlett bolhákat, bolhalárvákat és tetveket, valamint flumethrint, ami távoltartja és elpusztítja a kifejlett-, lárva- és nimfaállapotú kullancsokat. In-vitro laboratóriumi vizsgálatok szerint a két hatóanyag kombinációja együttesen jobb eredményt mutat, mintha csak az egyes összetevők hatékonyságát adnánk össze. Ezért elegendő egy alacsony dózis, hogy a nyakörv hatásos legyen.
 • A Foresto újgenerációs nyakörv olyan technológiával készül, ami lehetővé teszi a két hatóanyag folyamatos és egyenletes felszabadulását. Ezek az alacsony dózisok a kutya és macska bőrébe és szőrzetébe jutva a teljes testfelületen védelmet alakítanak ki.
 • A sztearinsav a nyakörv egyik összetevője és emiatt megjelenhet egy fehér réteg a nyakörv felületén. Ez az összetevő segíti a hatóanyagok kioldódását a nyakörvből. A sztearinsav biztonságos, és használják az élelmiszeriparban is, pl. keményítőként a csokoládéknál. Ezért a fehér por nem jelent veszélyt, ha esztétikailag zavarja, egyszerűen letörölheti.
 • Nem szükséges megnyújtani, fizikailag aktiválni a nyakörvet felhelyezés előtt.
 • A Foresto nyakörv használható hagyományos nyakörvekkel együtt, utóbbiak nincsenek rá káros hatással.
 • A Foresto vízálló, a hatóanyagok a polimer mátrixba vannak integrálva. Másrészt felszabadulva a kutya bőrének és szőrzetének zsírrétegében raktározódnak el, így a nedvesség nem csökkenti a hatását, nem kell levenni úsztatás és fürdetés előtt. A kezelt állatokon a hatóanyag a bőr és szőrzet zsírrétegeiben tárolódik, korlátozva ezzel a vízbe jutást és megkímélve a környezetet.
 • A Foresto biztonságosan használható más készítményekkel, például rácseppentő oldatokkal és tablettákkal együtt.
 • A Foresto biztonságosan alkalmazható 7 hetes, vagy annál idősebb kölyökkutyákon is.

Részletes Foresto termékismertető:

1, Készítmény neve:

 • 38 cm-es nyakörv (8 kg ig) - Foresto 1,25 g + 0,56 g nyakörv macskáknak és kutyáknak < 8 kg A.U.V.
 • 70 cm-es nyakörv (8 kg felett) - Foresto 4,50 g + 2,03 g nyakörv kutyáknak > 8 kg A.U.V.

2, Ható- és segédanyagok megnevezése:

Hatóanyagok:

 • Szagtalan, vízálló szürke nyekörv (38 cm) 1,25 g imidakloprid és 0,56 g flumetrin hatóanyaggal.
 • Szagtalan, vízálló szürke nyekörv (70 cm) 4,5 g imidakloprid és 2,03 g flumetrin hatóanyaggal.

Segédanyagok:

 • Titán-dioxid (E171), vasoxid (fekete) (E172), dibutil-adipát, propilénglikol-dikaprilokaprát, szójaolaj (epoxidált), sztearinsav, PVC.
 • Titán-dioxid (E171), vasoxid (fekete) (E172), dibutil-adipát, propilénglikol-dikaprilokaprát, szójaolaj (epoxidált), sztearinsav, PVC.

3, Javallatok:

Macska: Bolhásság (Ctenocephalides felis) kezelésére és megelőzésére 7-8 hónapon keresztül. A bolhák elleni hatékonységét a nyakörv felhelyezése után azonnal megkezdődik. Megakadályozza az állat közvetlen környezetében a bolhalárvák fejlődését 10 hétig. A Foresto használható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) gyógykezelés stratégiájának részeként.

A termék hosszantartó, 8 hónapos, akaricid (ölő) hatással (Ixodes ricinus, Rhipicephalus turanicus) és repellens (táplálkozás ellenes) aktivitással rendelkezik kullancsfertőzés (Ixodes ricinus) esetén. Hatékony a lárva- vagy nimfaállapotú, illetve kifejlett kullancsok ellen. Előfordulhat, hogy a kezelés időpontjában már a macskán lévő kullancsok nem pusztulnak el a nyakörv felhelyezését követő 48 órán belül, és láthatóak maradnak a bőrébe fúródva. Ezért ajánlott a macskába fúródott kullancsok eltávolítása a kezelés időpontjában. Az új kullancsfertőzést megelőző hatás a nyakörv felhelyezése után két napon belül megkezdődik.

Ideális esetben a nyakörvet a bolha- illetve kullancsszezon előtt kell felhelyezni.

Kutya: Bolhásság (Ctenocephalides felis) kezelésére és megelőzésére 7-8 hónapon keresztül. A bolhák elleni hatékonységét a nyakörv felhelyezése után azonnal megkezdődik. Megakadályozza az állat közvetlen környezetében a bolhalárvák fejlődését 8 hónapig. A Foresto használható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) gyógykezelés stratégiájának részeként.

A termék hosszantartó, 8 hónapos, akaricid (ölő) hatással (Ixodes ricinus, Rhipicephalus turanicus) és repellens (táplálkozás ellenes) aktivitással rendelkezik kullancsfertőzés (Ixodes ricinus) esetén. Hatékony a lárva- vagy nimfaállapotú, illetve kifejlett kullancsok ellen. Előfordulhat, hogy a kezelés időpontjában már a macskán lévő kullancsok nem pusztulnak el a nyakörv felhelyezését követő 48 órán belül, és láthatóak maradnak a bőrébe fúródva. Ezért ajánlott a macskába fúródott kullancsok eltávolítása a kezelés időpontjában. Az új kullancsfertőzést megelőző hatás a nyakörv felhelyezése után két napon belül megkezdődik.

Szőrtetvesség (Trichodectes canis) kezelésére.

Ideális esetben a nyakörvet a bolha- illetve kullancsszezon előtt kell felhelyezni.

4, Ellenjavallatok:

 • Nem alkalmazható 10 hetesnél fiatalabb mcska- és 7 hetesnél fiatalabb kölyökkutyákon.
 • Nem alkalmazható a hatóanyaggal vagy bármely segédanyaggal szembeni túlézékenység esetén.

5, Mellékhatások:

Esetenként a nyakörv felhelyezését követő első napokban enyhe viszketés/bőrpír léphet fel azoknál az állatoknál, amelyek nincsenek nyakörv viseléséhez szokva. Ügyeljünk rá, hogy a nyakörv ne legyen túl szoros.
A nyakörv viselésének helyén enyhe szőrhullás és brreakció előfordulhat, de ez általában 1-2 hét alatt a nyakörv eltávolítása nélkül elmúlik. Egyedi esetekben a nyakörv átmeneti levételére lehet szükség, amíg a tünetek megszűnnek.
Macskáknál, kezdetben, ritka esetben, enyhe átmeneti reakciók, például levertség, az étvágy megváltozása, nyálzás, hányás és hasmenés előfordulhatnak. Mint más helyileg alkalmazott készítménynél, az arra hajlamos állatokban allergiás kontakt dermatitisz jelentkezhet.

Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

6, Célállat fajok:

 • Macska, kutya (<8 kg)
 • Kutya (>8 kg)

7, Adagolás, alkalmazási mód(ok) célállat fajonként:

 • Macskákra és kistestű, 8 kg testtömegű vagy annál kisebb kutyákra egy darab 38 cm hosszú nyakörv helyezendő.
 • 8 kg-nál nehezebb kutyákra egy darab 70 cm hosszú nyakörv helyezendő.

Bőrön való alkalmazásra! Egy állat nyaka köré egy nyakörv helyezendő! Kizárólag külső alkalmazásra!

8, A helyes alkalmazásra vonatkozó javaslat:

Csak közvetlenül a felhasználás előtt vegyük ki a nyakörvet a védőcsomagolásból. Tekerjük ki a nyakörvet, és ellenőrizzük, hogy nem maradt-e műanyag összekötő elem a nyakörv belsejében. Lazán heéyezzük fel az állat nyaka köré a nyakörvet (jó felhelyezésnél a nyak bőre és a nyakörv közé két ujjunk becsúsztatható). A nyakörv végét dugjuk át a bújtatón és vágjuk le a 2 cm-nél hosszab túllógó részt!

A nyakörvet a 8 hónapos védelmi időszak alatt folyamatosan kell hordani, és utána el kell távolítani. A felhelyezett nyakörvet időközönként célszerű ellenőrízni, és ha szükséges, utána kell állítani, különös tekintettel a gyorsan növekvő kölykökre.

A kisméretű nyakörv biztonsági zá mechanizmusasal készül. Abban a ritkán előforduló helyzetben, ha egy nyakörvet viselő macska fennakad, a macska saját ereje elég arra, hogy a nyakörv annyira kiengedjen, hogy az állat gyorsan kiszabadulhasson.

9, Különleges tárolási előírások:

Gyermekek elől gondosan el kell zárni!
Ez az állatgyógyászati készítmény különleges tárolást nem igényel.
Csak a fóliatasakon és a dobozon feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni!

10, Különleges figyelmeztetés(ek):

Különleges figyelmeztetések az állatokon való alkalmazásához.
A kullancsok 24-48 órával a kezelt állatra kerülés után elpusztuknak és leesnek a gazdaállatról, általában vérszívás nélkül.

Egy-egy kullancs megtapadását a kezelés után nem lehet kizárni. Emiatt, kedvezőtlen körülmények között, az ezen praziták által közvetített fertőző betegségek átvitelét sem lehet teljes mértékben kizárni.

Mint minden hosszú hatásidejű,helyileg ható készítmény esetében, a vedlési időszakokban a szőrszálakhoz tapadt hatóanyag-részecskék távozása a hatékonységét helyreáll anélkül, hogy kiegészítő kezelésre vagy a nyakörv cseréjére lenne szükség.

Erős bolhafertőzöttség esetén az optimális védelem érdekében az állat környezetét is érdemes megfelelő inszekticid készítménnyel kezelni.

A termék vízálló, tehát hatékony marad akkor is, ha az állat szőrzete benedvesedik. A szőrzet hosszan tartó, intenzív átnedvesedését vagy gyakori samponos mosását azonban el kell kerülni, mivel ezek csökkenthetik a hatékonyság időtartamát.
A vizsgálatok alapján a havonta ismételt fürdetés vagy teljes átnedvesedés nem csökkentette számottevően a 8 hónapos hatékonyságot kullancok esetében, a hatóanyag újboli eloszlása után, viszont a bolhaellenes hatékonyság fokozatos csökkenése mutatkozott a kezelés 5. hónapjától kezdődően.

A flumetrinnel vagy imidaklopriddal patkányon és nyúlon végzett laboratóriumi vizsgálatok szerint a hatóanyagok nem befolyásolják a termékenységet és a szaporodást, és nem rendelkeznek bizonyított teratogén vagy fötotoxikus hatással. Azonban az állatgyógyászati készítmény ártalmatlansága nem igazolt a célállat fajokon vemhesség és laktáció idején, ezért adatok hiányában a termék alkalmazása vemhesség és laktáció alatt nem javasolt.

Túladagolás a nyakörv gyógyszerforma miatt valószínűtlen, és túladagolási tünetek nem várhatóak. 
A túladagolási tünetek vizsgálatakor egyedenként 5 nyakörvet helyeztek fel felnőtt kutyákra és macskákra 8 hónapon át, valamint 7 hetes kutyakölykökre és 10 hetes kölyökmacskákra 6 hónap időtartamra. A 6.-os pontban leírt mellékhatások szakaszban leírtakon kívül más mellékhatást nem tapasztaltak.

Abban a valószínűtlen esetben, ha egy állat a nyakörvet megeszi, enyhe gyomor-bélrendszeri tünetek (pl. hígabb bélsár) jelentkezhetnek.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:

 • A felhasználásig ne vegyük ki a nyakörvet tartalmazó fóliatasakot a dobozából.
 • Mint bármely állatgyógyászati készítmény esetében, ne engedjük kisgyermekeket játszani a nyakörvvel, illetve ne engedjük, hogy a nyakörvet a szájukba vegyék. A nyakörvet viselő állatot ne engedjük egy ágyban aludni a gazdájával, különösen gyerekkel.
 • A nyakörv összetevői iránti ismeret túlérzékenység esetén kerülni kell a nyakörvvel való érintkezést.
 • A nyakörvből származó minden maradékot, levágott darabot azonall dobjuk ki (lásd a 9.-es pontban leírt a helyes alkalmazásra vonatkozó javaslat szakaszban).
 • A nyakörv felhelyezését követően bő vízzel alaposan mossunk kezet.

11, A fel nem használt készítmény vagy hulladékának kezelésére, megsemmisítésére vonatkozó utasítások, (amennyiben szükségesek):

A készítmény fel nem használt maradékát, valamint a kiürült csomagolóanyagot a veszélyes hulladékokra vonatkozó hatályos jogszabályok szerint kell megsemmisíteni. Ez a készítmény nem kerülhet természetes vizekbe, mert veszélyes lehet a halakra és más vízi élőlényekre.

12, A használati utasítás utlosó jóváhagyásának dátuma:

2012. február 8.

13, További információk:

Csomagolási egység: egy nyakörv.

A polimer mátrix rendszer biztosítja mindkét hatóanyag lassú és folyamatos, alacsony koncentrációban történő felszabadulását a nyakörvből. Ez teszi lehetővé, hogy mindkét hatóanyag az akaricid/inszekticid hatás eléréséhez szükséges koncentrációban legyen jelen a kutya szőrén a teljes hatékony időszak alatt. A hatóanyagok a közvetlen érintkezés helyéről a teljes testfelületen szétoszlanak. A célállat tolerancia és a szérum-kinetikai vizsgálatok szerint az imidakloprid átmenetileg jelen lehet a szisztémás keringésben, míg a flumetrin többnyire nem volt kimutatható. A hatóanyagok szájon át történő felszívódása nem játszik szerepet a klinikai hatékonyság kialakulásában.

A bolhák elleni hatékonyság a nyakörv felhelyazése után azonnal megkezdődik. A fentiekben felsorolt javallatokon tól hatékonysága bizonyított a Ctenocephalides canis és a Pulex irritans bolhák ellen is.
A termék repellens (táplálkozás ellenes) hatással rendelkezik kullacsokkal szemben, megakadályozva, hogy az elriasztott paraziták vért szívjanak, így csökkenti az ízeltlábú vektorok által terjesztett betegségek átvitelének kockázatát.
A felsorolt javallatokon túl a nyakörv hatékonysága az I. hexagonus, az I. scapularis és az Európában nem honos Dermacentor variabilis, valamint az ausztráliai I. holocyclus kulancsfajokkal szemben is bizonyított.
A nyakörv javította a Sarcoptes scabiei-vel előzetesen fertőzött kutyák állapotát, három hónap után teljes gyógyulást eredményezve.

Az állatgyógyászati készítménnyel kapcsolatos további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjához:

Bayer Hungária Kft.
1123, Budapest, Alkotás utca 50.
Tel: +36 1 487 4100
Fax: +36 1 487 4121
e-mail: animalhealth.hun@bayer-ag.de

Gyártó: KVP Pharma und Veterinär-Produkte GmbH, Kiel (Németország)

Törzskönyvi engedélyes: Bayer Hungária Kft. (H1123 Budapest, Alkotás utca 50.)

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.

Értékelések (17)


  Vendég (#2A004F)  -  2024. 03. 22. 07:18

  Évek óta ezt rendelem mert ez a termék felelt meg az elvárásaimnak.
  Így érzem úgy, hogy a kutyám biztonságban van.

  Vendég (#2777AD)  -  2023. 11. 17. 13:29

  A termék jó, csak könnyen lejön a kutya nyakáról, nem jó a kapocs. A kis tacskóm 2 nap múlva elhagyta valaho a méregdrága nyakörvet, pedig elég szorosan volt rajta.

  Vendég (#2525E0)  -  2023. 08. 02. 08:41

  Sajnos, az én macskám allergiás a termékre, két hét után csúnyán kisebesedett a nyaka, kénytelen voltam levenni róla a nyakörvet. Eredetileg a bolhák okozta allergiás szőrhullás ellen ajánlották a terméket, de az sem javult, amíg fent volt a nyakörv. Marad a gyógyszeres kezelés.

  Vendég (#18C4CC)  -  2022. 07. 23. 14:38

  Nem kevés szerek és eszközök vándorlás után végre találtam valami hatóst!
  Több fás és bokros kertben lakik a kutyám, de a termék használata óta se kullancsot, se bolhát nem találtam benne.
  Nem olcsó, de elég sokáig és biztosan hat.

  Vendég (#17BC4B)  -  2022. 06. 15. 05:39

  A termék szép állapotban érkezett. Feltettem a kutyus nyakába, meglátjuk hogy védi a kullancsok ellen.

  Vendég (#EA148)  -  2021. 05. 07. 21:56

  Főleg kullancs ellen szetetnénk használni. Még csak 2 hete van az 50 kg-os kaj kutyánkon. Eddig nem sikerült minden kullancsot elriasztania. Sajnos ami eljutott a bőréig az meg is szívta magát.
  Remélem pár nap múlva hatékonyabb lesz.
  Azért jó lenne, ha a szúnyogokkal is elbánna, mert egyszer már kikezeltük a szívférgességből nagy nehezen. Nem szetetnénk ha megint az lenne.

  Zsófika  -  2021. 04. 18. 17:43

  Évek óta használom több kutyára, a választásnál fontos szempont volt, hogy hosszú ideig hatásos. Nekünk bevált, bátran ajánlom!

  Vendég (#DEDD2)  -  2021. 04. 12. 15:46

  Nagyon jó

  • Vendég (#27AA71)

   Évek óta ezt a terméket vásárolom a kutyámnak, mostanában a cicámnak. Nekem bevált, igaz, hogy nem sétálunk az erdőben, de a kertünkbe bejárnak a sünikék, bennük sok lakó megtaláható. Esőben is müködik.

   2023. 11. 19. 11:31
  Ide kattints, ha erre válaszolnál

  csaszkov  -  2017. 12. 14. 18:12

  2016. őszén a Nébih 17 féle, kutyák számára készült kullancsirtó és riasztó nyakörvet vizsgált. A laboratóriumi vizsgálatot egy tartóssági teszt is kiegészítette. A 2017.07.07-én publikált vizsgálati eredmények ezt a terméket hozták ki a legjobbnak.

  Kata  -  2017. 05. 07. 05:55

  Ajánlásra, és rengeteg pozitív vélemény elolvasása után vettem meg. Talán én vagyok az egyetlen, aki nem 100%-ig elégedett a termékkel. Többször is előfordult kb. 2 hete (2 hónapja van rajta a nyakörv), hogy kullancs volt a kutyusban, jól megszívta magát. Azóta nem volt ilyen, remélem nem is lesz. De bízom benne, hogy ezt a pár esetet leszámítva sokáig óvja majd kedvencemet.

  • Vendég (#E219E)

   Ket hete hasznalom mudi kutyáinkon. Napi séta az erdőben. Atnezem őket minden nap. 5-10 kullancs rajtuk, Bennük. Amit nem frissen talalok meg, Az jól teleszívva. Nem valt be.1-2 db még beleférne. De napi 10 az durva! :(

   2021. 10. 19. 14:35
  Ide kattints, ha erre válaszolnál
Utoljára módosítva: 2024.02.13