EQI Gastiv a lovak emésztőrendszerének optimális működéséért

44 250Ft
Ingyenes kiszállítás
Betöltés alatt...
EQI Gastiv a lovak gyomor- és emésztőrendszerének optimális működéséért. A sport- és szabadidős lovaknál, és sajnos minden második csikónál megfigyelhető a gyomorirritáció, amely gyomorfekélyhez vezethet. Másodlagos problémaként jelentkezhet pl. a vastagbél bélflórájának károsodása, illetve a hasmenés. Az EQI Gastiv takarmánykiegészítő lovak és pónik számára a gyomor sav-bázis egyensúlyának, illetve a vastagbél emésztési folyamatainak támogatására.

Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Kapcsolódó termékkategóriák
Részletes termékinformációk

EQI Gastiv főbb jellemzői:

 • Támogatja a gyomor nyálkahártyájának regenerálódását
 • Csökkenti a hasmenéses tüneteket
 • Támogatja a vastagbélben zajló emésztési folyamatokat
 • Javítja az általános egészségi állapotot és a teljesítményt
 • Elősegíti az emésztőrendszer optimális működését

Az EQI Gastiv takarmánykiegészítő lovak és pónik számára a gyomor sav-bázis egyensúlyának, illetve a vastagbél emésztési folyamatainak támogatására. Lovakban a gyomorsav folyamatosan termelődik, mivel természetes körülmények között napi 16 órán át táplálkoznak, és a megrágott takarmánnyal nagy mennyiségű nyál is kerül a gyomorba. A nyál hidrogén-karbonát tartalma csökkenti a gyomor pH-értékét, így védi a nyálkahártyát az irritációtól. A gyomornyálkahártya irritációja gyomorhuruthoz, illetve gyomorfekélyhez vezethet.

Lovaknál a gyomorsav termelődése folyamatos, nem kapcsolódik a takarmánybevitelhez, így ha a takarmányfelvétel szünetel, az a gyomorsav felhalmozódását eredményezi, ami növeli a gyomorfekély kialakulásának kockázatát. Másodlagos problémaként jelentkezhet pl. a vastagbél bélflórájának károsodása, illetve a  hasmenés. A hasmenésben szenvedő állatok trágyájának szárazanyag-tartalma normális, a problémát a vízháztartás zavara okozza, emiatt túl sok víz kerül kiválasztásra. A nedvesség további problémaként bőrirritációt okozhat a hasmenés súlyosságától függően. Előfordulhat a foszfor, a kalcium és a magnézium felszívódásának zavara is attól függően, hogy a probléma a bélrendszerben pontosan hol jelentkezik.

Az érzékeny, ideges lovaknál jellemzően gyakoribb a bélrendszeri problémák megjelenése. A legtöbb esetben az emésztőrendszeri bántalmakat túl későn diagnosztizálják, a legrosszabb esetben pedig észrevétlenek maradnak. A versenylovak 90%-a mellett a sportlovak 60%-ánál jelentkezik a lovak gyomorfekély szindrómája, továbbá jelentős számú hobbiló, és nagyjából minden második csikó emésztőrendszeri problémáktól szenved.

Az EQI Gastiv hatásmechanizmusa

Az EQI Gastiv aktív hatóanyagok speciális kombinációja. Kalciumban és magnéziumban gazdag algákat, valamint a vastagbél működését javító élő élesztőt tartalmaz. Az EQI Gastiv hatásmechanizmusa a ló emésztőrendszerében a gyomor pH-értékének csökkentésével kezdődik, védve ezzel a gyomor nyálkahártyáját és a gyomorfalat. Az élő élesztő rendkívül hatékonyan támogatja a vastagbél emésztési folyamatait, segíti a tejsavat hasznosító és a rostemésztő baktériumok szaporodását, ezáltal támogatja az ideális vastagbélflórát, és megakadályozza annak elsavasodását.

A vörös alga – az EQI Gastiv természetes összetevője- 74 különböző ásványi anyagot tartalmaz, köztük nagy mennyiségű kalciumot és magnéziumot, amelyek nagy biológiai hozzáférhetőséggel rendelkeznek. A EQI® Gastiv magas kalcium- és magnéziumtartalma, valamint egyedi tulajdonságai (szinte szivacsként működve felszívja a gyomorsav feleslegét) akár 2,5-szer nagyobb savpufferkapacitást biztosítanak, mint a lovak számára készült mészkőből nyert gyomorsavkötő kiegészítők.

EQI Gastiv az emésztőrendszer optimális működéséhez hozzájáruló, kiegészítő gyógymód a gyomornyálkahártya elváltozásai esetén. Csökkenti a hasmenéses tüneteket, támogatja a vastagbélben zajló emésztési folyamatokat, javul az általános egészségi állapot.

Az EQI Gastiv alkalmazása kiegyensúlyozottabb pH-szintet biztosít a ló gyomrában. A savfelesleg már nem képes megtámadni a gyomornyálkahártyát, megakadályozva ezzel a gyomorfekély kialakulását. A takarmány túlzott savasság nélkül jut a bélrendszerbe a gyomorból. Ez nagyobb egyensúlyt teremt a bélflóra baktériumok számára, lehetővé téve a bélmikrobák jobb működését, ami általában a takarmány jobb emésztését és a tápanyagok felszívódását eredményezi.

Alkalmazási javaslat:

 • Csikóknál az elválasztás időszakában
 • A gyomor nyálkahártyájának már meglévő elváltozásai esetén, beleértve gyomorfekélyt is
 • Hasmenés esetén
 • Stressz (szállítás, verseny, istállóváltás, kórházi kezelés)
 • Fokozott terhelés (edzés, verseny)
 • A gyomrot megterhelő gyógyszerek (gyulladáscsökkentők, stb.) alkalmazása

Alapvetően minden ló számára hasznos kiegészítő, a póniktól a nagy teljesítményű sportlovakig. Az EQI Gastiv különösen ajánlott olyan lovak számára, amelyek érzékenyek a stresszre, mivel segít fenntartani a gyomor ideális egészséges sav egyensúlyi szintjét.

Összetétel: 11.1.4 Vörös algák, 2.8.1 lenmag, 1.11.7 búzakorpa, 5.4.1 almabél, szárított, 4.1.11 Szárított cukorrépa pellet melasszal, 12.1.12 Élesztőfélék, 2.20.1 Növényi olajok és zsírok

Hatóanyagok:

 • Saccharomyces cerevisae élesztő,
 • Vörös alga

Adalékanyagok / kg

 • Zootechnikai adalékok: Saccharomyces cerevisiae MUCL 39885 (4b1710) 2.5 x 1011 CFU
 • Technológiai adalékanyagok: Propyl gallate (E310) 263 mg

Összetevők: Nyers hamu 21.5%, Nyers zsír 9.2%, Nyers fehérje 12.5%, Kalcium 6.5%, Nyers rost 10.5%, Nátrium 0.3%

Ajánlott adagolás: 

Naponta a ló szokásos takarmányába keverve.

Testsúly / Nagy terhelés esetén / Általános támogatásra

 • 200 kg / 3 x 40 g naponta / 2 x 50 g naponta
 • 400 kg / 3 x 80 g naponta / 2 x 100 g naponta
 • 600 kg / 3 x 110 g naponta / 2 x 150 g naponta

Az EQI Gastiv alkalmazási ideje minimum 3 hét.

Tárolása: Száraz, napfénytől és nedvességtől védett helyen, 25°C alatti hőmérsékleten, a gyártási időtől számított 18 hónapig száraz és hűvös helyen. Használat után lezárandó.

Kiszerelés: 7 kg

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.

Utoljára módosítva: 2024.02.13