Trixie mentőmellény kutyáknak

A Trixie mentőmellény kutyáknak egy olyan felszerelés, amely elengedhetetlen, ha víz közelben tartózkodnak, vagy vízparti nyaralásra viszik kedvencükent. Ajánlott hajós kirándulásokhoz, vagy bármely vízi játék esetére, esetleg mentő képzésekhez.

Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Kapcsolódó termékkategóriák

Segítség a megfelelő kutyaruha kiválasztásához

Még csak csöpörög az eső, de máris szinte kínszenvedés kicsalni a napi sétára víz- és esőfóbiás kutyádat? Ne aggódj, nem vagy egyedül, hiszen rengeteg kutya választaná inkább az otthon melegét, mintsem egy sétát az esőben, vagy a hóviharban. Az Okosgazdi viszont ebben az esetben is megkönnyíti a dolgodat, hiszen a nálunk kapható szélvédő kutyadzsekik, kutyapulóverek, vízhatlan kabátok, téli kutyakabátok szélsőséges időjárás esetén is - legyen az heves eső, hó, vagy szél - melegen, illetve szárazon tartják majd kutyádat, ezáltal kellemesebbé téve számára a séta élményét.

A webshopunkon található kutyaruházatok segítségével nem csak stílusossá teheted kedvenced megjelenését, hanem használatukkal biztosíthatod kutyád sötétben való láthatóságát is, ugyanis ezen ruházatok szinte mindegyike fényvisszaverő csíkokkal van ellátva.

Egyes kutyafajták jóval kevésbé ellenállóak a széllel, esővel, hideggel szemben, mint más társaik, ilyenkor lehetnek segítségünkre a kutyaruhák. Ezekből azonban számos típus és fazon létezik, valamint a megfelelő méret kiválasztása is fejtörést okozhat. Előbbiekből adódóan sokszor nem egyszerű a megfelelő kutyaruhát megtalálnunk kedvencünknek. Ebben igyekszünk segítséget nyújtani ezzel a kis leírással.

A kutyaruha mérete

Fontos, hogy a kutyaruha megfelelően passzoljon kutyánkhoz. Ehhez általában a következő két-három mértéket kell levenned kutyádról:

Kutyaruha méretezése

 • Nyakkörméret: Értelemszerűen kutyád nyakának körméretet kell megmérned, nagyjából a fenti képen megjelölt helyen.
 • Háthossz: Kutyád háthosszának meghatározásához mérd meg a nyakától a farka tövéig, általában minden kutyaruha gyártó ezt a méretet veszi alapul.
 • Haskörméret / Mellkas kerület: Ehhez egyszerűen mérd meg a kutyád mellső lábai mögött a has kerületét.

Nem árt tudnod, hogy léteznek fajtaspecifikus kutyaruhák mint a tacskó ruha, bulldog / mopsz ruha, ami az adott fajta jellegzetességeihez igazodik, mint a hosszukás vagy zömök testalkat.

Mikor felpróbálod kutyádra a megvásárolt ruhaneműt, akkor győződj meg róla, hogy a kutyaruha nem túl szoros, nem lóg-e le a földre, továbbá elég helyet hagy-e a kutyádnak mozogni.

A Trixie kutyaruhák általában többféle méretezésekkel is el vannak látva, fenti két értéket megtalálod minden egyes méret mellett.

A kutyaruha anyaga

A kutyaruha anyaga meghatározza mennyi hőt szigetel, így mennyire is tartja melegen kutyádat. A gyapjú vagy gyapjú utánzat jó hőszigetelőnek számít, de ha nem szellőzik megfelelően, akkor bőrirritáló lehet. A kötött kutyapulóver (a Trixie kínálatában jellemzően poliészter anyagúak ezek) jól szellőzik, viszont a használat során kicsit nyúlhat. A legjobb a mosható gyapjú, pamut és akril keveréke. Léteznek speciális bélésű kutyaruhák, mint a Trixie Explore kutyaruha hővisszaverős fóliabéléssel. Egy kutyaruha tartóssága az anyagának minőségétől és varrásától függ. Érdemes a bélelt kutyaruhák bélésének vastagságát ellenőrizni, hogy elég anyag van-e benne.

Kutyapulóver

A rövid szőrzettel rendelkező kutyák (Pincher, rövidszőrű tacskó, csivava) nem szeretik a hideg időjárást. A kölyökkutyákon már ősszel megfigyelhető, hogy érzékenyebbek a hideggel szemben. Még a hosszúszőrű kutyák, mint a Shih Tzu vagy a pomerániai törpespicc, is igényelhetnek kutyaruhát, mivel az aljszőrzetük ritkább. Egy kutyapulcsi tökéletes megoldás ilyenkor, mivel melegen tartja a kutya hasát és mellkasát, ugyanakkor szabad mozgást biztosít számára. A Trixie kiváló minőségű, és praktikus kutyapulóvereket gyárt, mint a beépített esőkabátos és kapucnis, Trixie Burnaby kutyapulóver.

Kutyakabát

Kutyakabátok között megkülönböztetünk a nyári forróságban használható hűtőkabátokat, az esőben hordandó esőkabátokat, emellett széldzsekiket, illetve a téli meleg bélésű kutyakabátokat. A minőségi kutyakabát akár évekig is hordható. Általában könnyen feladható, mivel nem mindegyiknél szükséges belebújtatni a kutyát. A kutyakabát patenttal, tépőzárral vagy cipzárral alul zárható. Léteznek olyan kutyaruhák, ahol a hátsó lábak számára is készítettek nadrágot, ami extra meleget ad a kutyának, így az nem fázik benne, amikor leül a hideg földre. A Trixie kutyakabátok általában kapucnival, gallérral, pórázkivezető nyílással vannak ellátva, de számos további extrát is nyújtanak egyes kabátok - lásd az egyes kutyakabátok leírását.

Részletes termékinformációk

Trixie Life Vest mentőmellény kutyáknak főbb jellemzői:

 • A hát közepén, biztonságos mentési fogantyúval van ellátva
 • Jellegzetes színe és fényvisszaverő csíkok segítenek a kutya gyors észlelésében
 • Teljesen állítható, gyors és könnyen felhelyezhető
 • Poliészter külső / neoprén bélés, a biztonságos illeszkedés miatt tépőzáras neylon pántok
 • Anatómiai alakjának köszönhetően, optimális viselési kényelem

Kapható méretek ((nyakméret/mellkörméret/max. testsúly):

 • XS (26 cm / 30-50 cm / 12 kg-ig)
 • S (36 cm / 42-66 cm / 20 kg-ig),
 • M (44 cm / 45-72 cm / 30 kg-ig)
 • L (54 cm / 50-80 cm / 50 kg-ig)
 • XL (65 cm / 60-96 cm / 65 kg-ig)

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.

Utoljára módosítva: 2024.02.13