Szállítóboxok madarakhoz

Tény, hogy a tollas kedvenceket, díszmadarakat általában sokkal ritkábban kell például állatorvoshoz vinni, mint a cicákat, vagy a kutyákat, viszont ha mégis, akkor erre a célra nem igazán praktikus – már csak a nagy mérete miatt sem – a madár otthoni kalitkáját használni. Arról is fontos említést tenni, hogy a díszmadarak biztonságos szállítására a klasszikus műanyag dobozok, papírdobozok alkalmatlanok, mivel nem megfelelően szellőznek, ráadásul a kedvencünk könnyen ki is szökhet belőlük.

A megoldást a problémára a díszmadarak számára készült speciális szállítóboxok jelentik. Ezek mindegyike úgy van kialakítva, hogy biztosított legyen a megfelelő szellőzés az állatnak, illetve, hogy semmilyen körülmények között ne tudjon kiszökni belőlük.

Amennyiben kisebb testméretű a tollas kedvenced (pinty, kanári, hullámos papagáj, törpepapagáj), akkor érdemes egy ülőrúddal felszerelt típust választanod neki. Ha nagyobb testméretű (nimfapapagáj, amazon papagáj, rozella, sándor, jákó stb), akkor egy nagyméretű modell az ideális választás. A kedvenced kényelmesen elfér benne, és a szállítódoboz speciális dizájnjának köszönhetően a szállítással járó kellemetlenségek csak minimális stresszt okoznak a számára. A díszmadarak számára gyártott szállítóboxok könnyen tisztán tarthatók, higiénikusak. Minőségi alapanyagokból készülnek, ezért rendkívül tartósak, és úgy vannak kialakítva, hogy még egy nagytestű papagáj sem tud kárt okozni bennük az erős csőrével.

Utoljára módosítva: 2024.02.13