KiS-KiS No-Stress tejsavó pasztilla macskáknak - A stressz és idegesség csökkentésére

KiS-KiS No-Stress tejsavó pasztilla macskáknak - A stressz és idegesség csökkentésére

1 290Ft
Betöltés alatt...

A KiS-KiS tejsavó pasztillák 100%-ig természetesek, és holland szakemberek által kerültek kifejlesztésre. Szárított tejsavóból (a holland sajtgyártás mellékterméke) készül. Egyedülálló összetevőinél fogva a KiS-KiS tejsavó pasztillák nélkülözhetetlenek macskája egészsége szempontjából. Napi fogyasztásra ajánlott termék.

Táplálékkiegészítő kisokos kutyáknak és macskáknak:

Táplálékkiegésztő kisokos kutyáknak és macskáknak

Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Kapcsolódó termékkategóriák
Részletes termékinformációk

A fő összetevők leírása:

TEJSAVÓ (SAJTSAVÓ)

A tejsavó egy melléktermék, mely a sajtok, krémsajtok és a kazein gyártása közben keletkezik. A KiS-KiS tejsavó pasztillák szárított tejsavóból készülnek, amely a holland sajt gyártása során marad fenn, ez az úgynevezett sajtsavó. A folyamat, mely során a tej savóvá alakul alkotja az alapját az egyik legfontosabb tejtermék, a sajt gyártásának. A sajt úgy készül, hogy elkülönítik a tej legfontosabb alkotóelemeit, főleg a zsírt és a protein-kazeint a folyadékból. Ez a folyadék, amely az elkülönítő eljárás után megmarad, ‚savó‘-ként ismert. A tejsavó majdnem az összes sót és mikroelemet tartalmazza, melyet a tej, csakúgy a vízben oldódó vitaminokat: a sajtsavó sokkal többet tartalmaz belőlük, mint a krémsajtok savója. A száraz tömeg körülbelül 6%-ot tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy a hasznos elemek fele a savóban marad. Tartalmazza az összes tápláló anyagot, kivéve a zsírt, de a savó tartalmaz ezeken kívül fiziológiai szempontból fontos anyagokat, nevezetesen a savóproteineket. A savóprotein egy magas proteintartalmú, és alacsony – szinte elhanyagolható mennyiségű – szénhidrátot, és (esszenciális) zsírokat tartalmazó termék. A sajtsavóból készült termékek ezért különleges fontossággal bírnak az idősebb állatok, és azon állatok esetében, melyek túlsúlyosak vagy inaktívak. A tejsavó proteinek több esszenciális aminosavat tartalmaznak, mint a kazein, és tartalmaznak még ezen kívül albuminoid összetevőket, melyeket a szervezet a strukturális anyagcserére, főleg a májproteinek szintézisére és a hemoglobin és vérplazma előállítására használ. A tejsavó protein sokkal inkább hasonló az anyatejben található proteinhez, mint a tehéntej proteinje. A tejsavó ezért használatos a baba tejek előállításánál. A tejzsír szétporlik, ezért könnyebben oldódik a testben. A száraz sajtsavó a következő esszenciális összetevőket tartalmazza: laktóz, amely több mint 70%-ban száraz anyagból áll; protein állomány; amely magas számú aminosavat tartalmaz; az összes B-csoporthoz tartozó vitamin; kalcium és magnézium, illetve probiotikus baktériumok. A laktóz előidézi a lassú hidrolízist az emésztőszervekben: ez a folyamat korlátozza az erjedést, normalizálja a bélflórát, és megakadályozza a rothadást és a gázképződést. Továbbá a laktóz kisebb mértékben hozzájárul a zsír képződéséhez is. A savó napi fogyasztása nagyon jó módszer az immunitás fokozására. A szervezetnek szüksége van a sajtsavóra hogy felépítse és erősítse az izomrendszert, a szerveket és az idegsejteket. A KiS-KiS Tejsavó Pasztillák vitaminokkal és ásványi anyagokkal napi táplálékként ajánlatosak az Ön kutyája számára, mely segíthet eltávolítani a koleszterinfölösleget és a méreganyagokat a testből.A tej által tartalmazott összetevőknek, és a savó biológiai értékének köszönhetően azt mondhatjuk, hogy ezek igazán értékes előállított anyagok. Ezért kétség nélkül állíthatjuk: a savó a jövő terméke.

TEJÉLESZTŐ

A KiS-KiS tejsavó pasztillák tejélesztővel telítettek (tejsavóból), amely vitaminokat, speciális aromát és ízt tartalmaz. A tejből készült tejélesztő gazdag proteinekben, B vitamin komplexben és más vitaminokban. Biztosítja az étvágy fokozódását, és hozzájárul a tömött és csillogó bundához. De ami a leglényegesebb: a tejélesztő nagy mennyiségű hasznos élő mikroorganizmust tartalmaz, melyek megfékezik a patogének és a patogenikus mikroflóra fejlődését, ezért elengedhetetlenül szükséges az emésztőszervrendszer flórájának. A tejélesztő mikrobáinak képessége, hogy meggátolják a rothasztó baktériumok növekedését. Tudományos tesztek bizonyítják, hogy a tejélesztő antibiotikus hatóanyagot bocsát ki, melyet az acidofil baktériumok termelnek. A káros baktériumok elleni ellenállóképesség fokozásával, a tejélesztő segíti a testet, hogy felvegye a harcot az olyan anyagokkal, melyek károsítják az egészséget, oly módon, hogy megelőzi a test idő előtti öregedését. Ugyanakkor, a tejélesztő jótékony hatással van a vérre és az idegrendszerre is. A tejélesztő (tejsavóból) nagy mennyiségű E vitamint, nikotinsavat, pantoténsavat, H vitamint (biotin), B12 vitamint, folsavat és C vitamint tartalmaz. Ez az összetevő segít az Ön kutyájának a kiegyensúlyozott és aktív anyagcsere fenntartásában.

DEXTRÓZ MONOHIDRÁT (KUKORICASZUKRÓZ)

A dextróz egy tápanyag, mely szénhidrátokat tartalmaz. A dextróz egy fehér, édes, vízben oldódó kristályos por, utóíz nélkül. Keményítőből és glükogénből, így együtt cellulózból áll. A végtermék legalább 99.5% dextrózt és 0.5% maltózt (‚sörcukor‘) tartalmaz száraz formában: a nedvességtartalom nem lehet több 9%-nál. A dextróz fontos szerepet játszik az anyagcserefolyamatokban, erősíti a redox folyamatokat és serkenti a máj antioxidáns funkcióját. A szövetekben a dextróz glükóz-6-foszfáttá alakul, amely igencsak aktív szerepet játszik az anyagcsere különböző fázisaiban és energiát biztosít az élő sejtek számára. A dextróz anyagcserefolyamata alatt nagy mennyiségű energia szabadul fel a szövetekben, meylek szükségesek a szervezet működéséhez. A dextróz serkenti az anyagcserét: erősíti a máj antioxidáns funkcióját, tágítja a véredényeket és elősegíti a vizeletképződést (a hólyag munkáját).

VALERIANA

A valeriana-t alvási nehézségek, nyugtalanság és idegesség esetén alkalmazzák, emellett izomnyugtató hatása is van. A valeriana gyakran úgy tűnik, hogy csak hosszabb kezelési periódus után hatásos (több hét), de sok használója azonnali hatásról számol be. A vaelrianat hagyományosan emésztőszervrendszeri fájdalmakra, és irritábilis bél szindrómára alkalmazták. Emellett a valeriana ajánlatos első kezelésként olyan esetekben, mikor a kockázat- előny egyensúlyát szükséges mérlegelni. Gyakran alkalmazzák átvezető gyógyszerként a benzodiazepinekkel való kezelés után. A valeriana–t altató gyógynövényként alkalmazzák. Fő alkalmazási területei, az álmatlanság kezelése, mely hatását metaanalitikus kutatások igazolják. Ajánlott epilepszia esetén, de ez nem támasztható alá tudományos bizonyítékokkal (habár a valeriana összetevői (valeriánsav) antikonvulzánsként és hangulatjavító gyógyszerként használatosak). A valeriana gyökere általában az idő múlásával sem veszít hatékonyságából. Amíg az idegesség mérséklésében hatékonynak bizonyult, néhány egyénnél nyugtalanságot, fejfájást és rémálmokat okozott. Ez talán annak a ténynek köszönhető, hogy néhány macskánál hiányoznak azok az emésztési funkciók, melyek segítségével a valeriana hatékonyan lebontható. Egy kutatás kimutatta, hogy a valeriana nyugtató hatással bírt a nyugtalan, míg stimuláló hatással volt a kifáradt kutyák számára. A valeriana altató hatásáról, és arról a képességéről ismert, hogy megnyugtatja a központi idegrendszert, és lenyugtatja az izomcsoportokat. A valeriana több száz évig altatóként volt használatos, de alkalmazták idegesség, hisztéria, koncentrációhiány, ingerlékenység, remegés, stressz és feszültség kezelésére is.

 

Összetevők: tejsavó por, rizs glutén, dextróz, növényi eredetű termékek, vitaminok és ásványi anyagok, valerián gyökér kivonat, élesztő.
Adalékanyagok: vitamin A 2.710 NE/kg.
Analitikus alkotóelemek: fehérje 10.0%, zsír 2.6%, hamu 6.3%.
Napi bevitel: 5-7 napon át naponta háromszor egyidejűleg 3-4 darab 10 kg testtömegenként. Amennyiben szükséges, ismételje meg a kezelést.
Sötét, hűvös, száraz helyen tartandó.
Nettó súly: 60 g
Tartalmaz: ± 100 tablettát 

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.

Utoljára módosítva: 2024.02.13