Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Kapcsolódó termékkategóriák

HerbalVet bio folyékony gombakivonatok kisállatoknak

A HerbalVet bio gyógygomba kivonatok megalkotója Dr. Varga Miklós Sándor (Budapesti Állatorvostudományi Egyetemen, 1984) és természetgyógyász (Manchester College of Naturopath Medicine, 2012), aki több évtizedes állatorvosi tapasztalattal bír. Állatorvosi praxisa mellett, imáron egy évtizede foglalkozik a gyógygombákkal, amelyekből a HerbalVet termékei készülnek.

Manapság a városi kutyatartók egyre nagyobb számban szembesülnek krónikus kutyabetegségekkel. Daganatok, allergiák, cukorbetegség, ízületi gyulladások követelnek kiemelt figyelmet és sajnos egyre fiatalabb korban. Ma a kutyák 30%-a szenved daganatos betegségben valamikor élete folyamán. A kutyák 1-4%-a cukorbeteg. Az emberhez hasonlóan a természettől eltávolodott életritmusban élő lakásban tartott kedvencek gazdáikhoz hasonló ún. urbanizációs betegségekben szenvednek.

A gyógygombák hatásai kiterjednek a betegségek megelőzésére, a sejtszintű hibás folyamatok helyreállítására. Védenek egyaránt a daganatok és a daganatterápiák nem kívánatos hatásaival, mellékhatásaival szemben is. Ajánlják még allergiás kutyák számára, krónikus csont és ízületi gyulladásos betegségek esetében, vérnyomás és vércukor problémák, szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésének részeként. A gyógygombák számos esetben megtalálják a szervezet azon pontjait, ahol diszharmónia lépett fel, és ott segítenek. A folyékony gyógygombakivonat formájú HerbalVet termékek gyorsan felszívódnak.

Miért éppen HerbalVet bio gyógygomba kivonatok?

 • Mert ott hat, ahol szükség van rá (adaptogén).
 • Mert bio (nem tartalmaz nehézfémeket).
 • Mert gyorsan felszívódik (folyékony formula).
 • Mert könnyen adagolható (hozzá csomagolt műanyag fecskendővel).
 • Mert nincsenek mellékhatások.
 • Mert 100%-ban magyar termék.
 • Mert kb.: 35x több hatóanyagot tartalmaz, mint a por alapú kapszulás termékek.

HerbalVet Bio


Kérdések és válaszok


Megelőzés céljából is?

O. Norbert kérdése

Érdeklődnék hogy az önök által forgalmazott gyógygomba kivonatokat megelőzés céljából is adhatom a kutyáimnak? Folyamatosan is akár vagy kúraszerűen?  Ha igen, mit ajánlanának?

 • Málna 7 éves Shar Pei (alapvetően probléma mentes,ritkán előforduló bőrpanaszokkal)
 • Dönci 9 éves shar pei mix (kisebb ízületi problémák)

Dr. Varga Miklós válasza

Kedves Norbert!

Igen javasoljuk. Ehetik normál adagban akár folyamatosan is, nincs szükség szüneteket tartani, csak előnyük származhat belőle. Én az Allergy terméket javaslom, mert említette a bőrpanaszokat. Ha folyamatosan eteti fél év, egy év után érdemes váltani mondjuk az Immuno Gut egy nagyon jó második választás stb.

Engedjen meg egy hasonlatot.
Ha kérdezik, hogy melyik kocsit választaná a Renault, a Peugeot és a Citroen közül? Mit válaszol? Mindhárom szgk, francia, modern stb. Azért van köztük némi különbség. De ha az a kérdés, hogy gyalog menjen vagy valamelyik autóval, az már mindjárt más. Hát az egészséges kutya immunrendszerének bármelyik termék egyik a márkás francia kocsik közül, nélküle meg ugye marad az immunrendszer “gyalog”.


K. Zoltán kérdése

Cukorbetegségre mit ajánlana?

Dr. Varga Miklós válasza

Cukorbetegségre az Obese terméket ajánlom.


K. Zsuzsa kérdése

A cicánknak pajzsmirigy túlmködése van. 16 éves. A kezelő orvosával egyetértésben egyenlőre nem kap gyógyszert. Szeretném megkérdezni, hogy van-e olyan gomba készítményük, amely segíthet a problémán, mint alternatív kezelés.

Dr. Varga Miklós válasza

Kedves Zsuzsa!

Igen van. Pajzsmirigy probléma esetén két gombafajt szokott említésre kerülni. A Cordyceps és a mandulagomba (Agaricus). Van egy keverék Immun Max néven ami mindkettőt tartalmazza és még Reishit is. Tekintve, hogy a cica már 16 éves és nem kap más kezelést jelenleg, feltétlen ajánlom ezt a terméket napi használatra. Átmeneti hozzászoktató 1-2 hetes alacsonyabb dózis mellett.


B. Anett kérdése

2 és fél éves dobermannommal “enyhe“ (de számomra komoly) szőrproblémával küzdünk 4-5 hónapos kora óta. 2021 elején sikerült egy pattanásból kimutatni a Staphylococcus pseudintermedius baktériumot (nem MRSP). Akkor 8 hetes Tsefalen kúrával kezeltük és azóta nem is volt annyira súlyos tünet. Eddig akármi adódott szívesen nyúltam gyógygombákhoz.

A baktériummal kapcsolatban olvastam, hogy a shiiteke gombával kezelhető lehet a probléma, de a fachet rengeteg termékéből már csak kettő féle gombaválogatás elérhető, az önálló shiitake gomba már nem, ezért szeretném kikérni az Ön véleményét, ajánlását is. 2 és fél év alatt volt olyan, hogy szinte tökéletes volt a szőre, de időnként felerősödnek a tünetek, amikor sok apró pattanás jelenik meg a testén és az állán, és egyenletesen, de szőrhiányos lesz a két oldalán és a gerinc mentén. 

Dr. Varga Miklós válasza

Kedves Anett!

A Cardio és a Metabolic készítmény tartalmaz 1/3-ad Shiitake gombát, mert ezt említette. Elég erős combo, talán inkább a Cardio-t javaslom. Itt még ganoderma és cordyceps is van benne, szerintem többet tud mint egyedül a shiitake. 

Ha súlyos a fertőzés az antibiotikum nem kerülhető meg, igen cefalosporin 8 hét indokolt lehet. A képen látható állapotot gyógygombával és külsőleg kezelném helyileg. Clorexyderm oldattal. (shamponnal).

A gomba nem elég, a táplálkozásra figyeljen. Ne egyen sok feldolgozott ételt és szénhidrátot. (lehetőség szerint kerülje a tápot, konzervet) Azt adjon neki, ami valamikor állat volt. Belsőséget, zsíros bőrös akármit amit a hentesnél olcsón talál.

Részletes termékinformációk

Legyengült idős szervezetek anyagcseréjének felturbózására kitűnően alkalmas egy jól beállított étrend mellett. Javasolt min 6 hónapos folyamatos adagolás. Ez után lehet látni milyen csodákra is képes ez a gombakeverék. Nem ez a készítmény és még csak nem is a gyógygombák győzik le a rákot hanem a szervezet saját maga az immunrendszer segitségével. A helyes étrend is a bélben élő hasznos baktériumok megerősítésén keresztül fontos immunerősitő hatású hiszen az immunrendszer több mint 7o%-a a bélben található.

Miért jobb a folyékony gombakivonat a por állagú kapszulánál?

Ezek a gomba kivonatok BIO alapanyagokból előállított, koncentrált hatóanyag tartalmú termékek. 5 ml folyékony gyógygomba kivonat 28-33 db gombapor kapszulának megfelelő hatóanyag tartalommal rendelkezik. A por forma esetén azért is lehet kevésbé hatékony a felszívódás, mert a port úgy állítják elő, hogy a szárított gombát őrlik és töltik a csomagolásba, vagy pl. a kapszulába. Tudni kell a gombákról, hogy a hatóanyagok egy jelentős része a gomba kitinvázán belül található. Azonban a hatóanyagok felszívódását a gomba kitinváza is akadályozza, ugyanis a kutyák emésztőrendszere a kitint nem tudja lebontani, nem rendelkeznek kitináz enzimmel. A gombában lévő hatóanyagokat kétféle kivonatolási eljárással vonják ki: alkoholos és meleg vizes eljárással. A kétféle kivonatolási eljárásnak köszönhetően a gomba kitinvázából szinte 100%-ban kivonják a hatóanyagokat, így a kutya emésztő rendszerébe már kész, feldolgozható formában érkeznek a hasznos anyagok. A termék cukor és alkoholmentes! A gombák esetében nagyon fontos a hiteles, gyártói bio minősítés. A gombák ugyanis kiterjedt micélium hálózatuk révén a növekedés helyén lévő talajból és vízből szivacsszerűen felvesznek mindent.

Az adagolásról daganatos kutyák esetében
A termék javasolt “normál adagja” minden 10kg testsúly után 1ml, plusz 1ml. Ez egy 20 kg-os kutya estében 3ml/nap, 35kg-osnak 4.5ml/nap.

Daganatbeteg, kemoterápiás vagy egyéb kezelés alatt álló állatoknak a “normál adag” kétszeresét javasoljuk mégpedig úgy, hogy reggel a Tumor készítmény fenti adagját, délután-este pedig általában egy másik összetételű HerbalVet gyógygomba terméket kapjon normál adagban, attól függően, hogy milyen típusú daganatban szenved. Pl. egy 35kg-os kutya esetében ez 2x 4.5ml azaz 9ml/nap!

Összetevők: bio szárított Kínai hernyógomba (Cordyceps sinensis), bio szárított Mandula gomba (Agaricus Blazei Murrill), bio szárított Maitake gomba (Grifola frondosa), bio szárított Shiitake gomba (Lentinula edodes), bio szárított Reishi gomba (Ganoderma lucidum ): 0,06 g/ml, Glicerin: 0,9 g/ml

Hatóanyagok mennyisége a napi adagban (3 ml)

 • Cordyceps sinensis kivonat: 0,04 g, 85 % poliszacharid tartalommal: 0,03 g
 • Agaricus Blazei Murrill kivonat: 0,04 g, 69 % poliszacharid tartalommal: 0,03 g
 • Ganoderma lucidum kivonat: 0,04 g, 31 % poliszacharid tartalommal: 0,01 g
 • Grifola frondosa kivonat: 0,04 g, 60 % poliszacharid tartalommal: 0,02 g
 • Lentinula edodes kivonat: 0,04 g, 76 % poliszacharid tartalommal: 0,03 g

Összesen: 0,12 g / 3 ml


Értékelések (3)

  Vendég (#1A10F4)  -  2022. 09. 07. 10:07

  Két 10 év feletti kutyusunk van, az egyiküknek emlődaganata van, a másik pedig egy babézia fertőzés következtében többféle problémától is szenved évek óta. Már az első 200 ml-es Immun Max és Tumor nevű készítmények után is jelentős változást tapasztaltunk a kutyáink energiaszintjében. Az ivartalanított lány kutyusnál többször tapasztaltunk időskori remegést, mióta szedi a gyógygombát ez teljesen elmúlt és a kedve is sokkal jobb, többet mozog és élénk. A másik kutyus pedig mérföldekkel jobb hangulatban van, mint az elmúlt években bármikor. Az emésztése is rengeteget javult, megszűnt a szőrhullása és még izmosodott is 12 évesen. Nagyon hálásak vagyunk, hogy ilyen módon, a gyógygombákkal tudunk javítani a kutyusaink életminőségén és az egészségi állapotukon.
  Üdvözlettel,
  Egy elégedett gyógygomba használó gazdi

  Vendég (#25D4D0)  -  2023. 09. 02. 10:12

  Félve mondom, mert néha már nem merek olyat mondani “jól van a kutya”, de 3 napja szedi ezt a tumor gombakeveréket és mintha szárnyalna olyan a hangulata és energiaszintje.
  Nagyon ajánlom!!!!!!!

  Vendég (#273BE3)  -  2023. 11. 06. 09:58

  Kimondhatatlanul boldog vagyok, hogy rátaláltam erre a gyógygomba kivonatra és hálás vagyok, hogy nagyon gyorsan megérkezett a csomag. 10 éves goldi kutyusom nagyon beteg volt. Már az állatorvosunk is feladta de hála az égnek rátaláltam erre a termékre és túlzás nélkül írom, hogy ez a kivonat maga a csoda. Közel egy hónapja kapja a kutyusom és napról-napra szemmel láthatóan erősödik, újra jó az étvágya és ami a legszebb tele van élettel. Tiszta szívből ajánlom!!!!

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.