HerbalVet Obese Bio gyógygomba kivonat

HerbalVet Obese Bio gyógygomba kivonat

HerbalVet Obese Bio gyógygomba kivonat segíti az elhízott kutyák karcsúbbá tételét, az eltunyult kutyusok energikusabbá válását. Segít a magas vércukorszint helyreállításában, illetve inzulin intolerancia esetén.

Táplálékkiegészítő kisokos kutyáknak és macskáknak:

Táplálékkiegésztő kisokos kutyáknak és macskáknak

Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Kapcsolódó termékkategóriák

HerbalVet bio folyékony gombakivonatok kisállatoknak

A HerbalVet bio gyógygomba kivonatok megalkotója Dr. Varga Miklós Sándor (Budapesti Állatorvostudományi Egyetemen, 1984) és természetgyógyász (Manchester College of Naturopath Medicine, 2012), aki több évtizedes állatorvosi tapasztalattal bír. Állatorvosi praxisa mellett, imáron egy évtizede foglalkozik a gyógygombákkal, amelyekből a HerbalVet termékei készülnek.

Manapság a városi kutyatartók egyre nagyobb számban szembesülnek krónikus kutyabetegségekkel. Daganatok, allergiák, cukorbetegség, ízületi gyulladások követelnek kiemelt figyelmet és sajnos egyre fiatalabb korban. Ma a kutyák 30%-a szenved daganatos betegségben valamikor élete folyamán. A kutyák 1-4%-a cukorbeteg. Az emberhez hasonlóan a természettől eltávolodott életritmusban élő lakásban tartott kedvencek gazdáikhoz hasonló ún. urbanizációs betegségekben szenvednek.

A gyógygombák hatásai kiterjednek a betegségek megelőzésére, a sejtszintű hibás folyamatok helyreállítására. Védenek egyaránt a daganatok és a daganatterápiák nem kívánatos hatásaival, mellékhatásaival szemben is. Ajánlják még allergiás kutyák számára, krónikus csont és ízületi gyulladásos betegségek esetében, vérnyomás és vércukor problémák, szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésének részeként. A gyógygombák számos esetben megtalálják a szervezet azon pontjait, ahol diszharmónia lépett fel, és ott segítenek. A folyékony gyógygombakivonat formájú HerbalVet termékek gyorsan felszívódnak.

Miért éppen HerbalVet bio gyógygomba kivonatok?

 • Mert ott hat, ahol szükség van rá (adaptogén).
 • Mert bio (nem tartalmaz nehézfémeket).
 • Mert gyorsan felszívódik (folyékony formula).
 • Mert könnyen adagolható (hozzá csomagolt műanyag fecskendővel).
 • Mert nincsenek mellékhatások.
 • Mert 100%-ban magyar termék.
 • Mert kb.: 35x több hatóanyagot tartalmaz, mint a por alapú kapszulás termékek.

HerbalVet Bio


Kérdések és válaszok


Megelőzés céljából is?

O. Norbert kérdése

Érdeklődnék hogy az önök által forgalmazott gyógygomba kivonatokat megelőzés céljából is adhatom a kutyáimnak? Folyamatosan is akár vagy kúraszerűen?  Ha igen, mit ajánlanának?

 • Málna 7 éves Shar Pei (alapvetően probléma mentes,ritkán előforduló bőrpanaszokkal)
 • Dönci 9 éves shar pei mix (kisebb ízületi problémák)

Dr. Varga Miklós válasza

Kedves Norbert!

Igen javasoljuk. Ehetik normál adagban akár folyamatosan is, nincs szükség szüneteket tartani, csak előnyük származhat belőle. Én az Allergy terméket javaslom, mert említette a bőrpanaszokat. Ha folyamatosan eteti fél év, egy év után érdemes váltani mondjuk az Immuno Gut egy nagyon jó második választás stb.

Engedjen meg egy hasonlatot.
Ha kérdezik, hogy melyik kocsit választaná a Renault, a Peugeot és a Citroen közül? Mit válaszol? Mindhárom szgk, francia, modern stb. Azért van köztük némi különbség. De ha az a kérdés, hogy gyalog menjen vagy valamelyik autóval, az már mindjárt más. Hát az egészséges kutya immunrendszerének bármelyik termék egyik a márkás francia kocsik közül, nélküle meg ugye marad az immunrendszer “gyalog”.


K. Zoltán kérdése

Cukorbetegségre mit ajánlana?

Dr. Varga Miklós válasza

Cukorbetegségre az Obese terméket ajánlom.


K. Zsuzsa kérdése

A cicánknak pajzsmirigy túlmködése van. 16 éves. A kezelő orvosával egyetértésben egyenlőre nem kap gyógyszert. Szeretném megkérdezni, hogy van-e olyan gomba készítményük, amely segíthet a problémán, mint alternatív kezelés.

Dr. Varga Miklós válasza

Kedves Zsuzsa!

Igen van. Pajzsmirigy probléma esetén két gombafajt szokott említésre kerülni. A Cordyceps és a mandulagomba (Agaricus). Van egy keverék Immun Max néven ami mindkettőt tartalmazza és még Reishit is. Tekintve, hogy a cica már 16 éves és nem kap más kezelést jelenleg, feltétlen ajánlom ezt a terméket napi használatra. Átmeneti hozzászoktató 1-2 hetes alacsonyabb dózis mellett.


B. Anett kérdése

2 és fél éves dobermannommal “enyhe“ (de számomra komoly) szőrproblémával küzdünk 4-5 hónapos kora óta. 2021 elején sikerült egy pattanásból kimutatni a Staphylococcus pseudintermedius baktériumot (nem MRSP). Akkor 8 hetes Tsefalen kúrával kezeltük és azóta nem is volt annyira súlyos tünet. Eddig akármi adódott szívesen nyúltam gyógygombákhoz.

A baktériummal kapcsolatban olvastam, hogy a shiiteke gombával kezelhető lehet a probléma, de a fachet rengeteg termékéből már csak kettő féle gombaválogatás elérhető, az önálló shiitake gomba már nem, ezért szeretném kikérni az Ön véleményét, ajánlását is. 2 és fél év alatt volt olyan, hogy szinte tökéletes volt a szőre, de időnként felerősödnek a tünetek, amikor sok apró pattanás jelenik meg a testén és az állán, és egyenletesen, de szőrhiányos lesz a két oldalán és a gerinc mentén. 

Dr. Varga Miklós válasza

Kedves Anett!

A Cardio és a Metabolic készítmény tartalmaz 1/3-ad Shiitake gombát, mert ezt említette. Elég erős combo, talán inkább a Cardio-t javaslom. Itt még ganoderma és cordyceps is van benne, szerintem többet tud mint egyedül a shiitake. 

Ha súlyos a fertőzés az antibiotikum nem kerülhető meg, igen cefalosporin 8 hét indokolt lehet. A képen látható állapotot gyógygombával és külsőleg kezelném helyileg. Clorexyderm oldattal. (shamponnal).

A gomba nem elég, a táplálkozásra figyeljen. Ne egyen sok feldolgozott ételt és szénhidrátot. (lehetőség szerint kerülje a tápot, konzervet) Azt adjon neki, ami valamikor állat volt. Belsőséget, zsíros bőrös akármit amit a hentesnél olcsón talál.

Részletes termékinformációk

Használatát javasoljuk:

 • Elhízás, öregkori problémák, energiahiány, aluszékonyság, daganatos betegségek, májproblémák, cukorbetegség,
 • Elhízott kutyák karcsúbbá, eltunyult kutyusok energikusabbá válását persze megfelelő étrend és mozgás mellett segíti.
 • Magas vércukorszint, inzulin intolerancia esetén.
 • Egyéb anyagforgalmi betegségek, máj, hasnyálmirigy, vese problémák rossz paraméterek
 • Betegség, műtét utáni legyengült állapotok esetén kitűnő (eleinte fokozatosan emelkedő adagban)

A kutyán a kövérség tipikus urbanizációs betegség. Mozgáshiány és rossz táplálás következtében alakul ki, gyakran kíséri inzulinrezisztencia, cukorbetegség is. A túlzott mennyiségű zsigeri zsír a szervezet ellen ható hormonokat választ ki, mintegy belső elválasztású mirigy. A hormonháztartás is borul. Itt már többről van szó mint amit diétával és mozgatással könnyedén meg lehetne oldani, sőt mindkettő veszélyeket rejt magában. (Kóma mind hipo mind hiper glikémiás, (extrém alacsony ill. magas vércukorszint) alapon kialakulhat.

A Maitake gomba immunmoduláló hatását  a benne lévő poliszacharidok alfa, béta glukán révén fejti ki. Aktív hatóanyagai meg a glucoproteinek melyek közül a grifolan a leghatásosabb, ismertebb.  Aktivizálják a fehérvérsejteket, javul a szervezet fertőzésekkel szembeni ellenálló képessége, javul a vérkép hatásukra.

Összetevők: bio szárított Mandula gomba (Agaricus Blazei Murrill), bio szárított Maitake gomba (Grifola frondosa), bio szárított Kínai hernyógomba (Cordyceps sinensis) 0,06 g/ml, Glicerin: 0,9 g/ml

Hatóanyagok mennyisége a napi adagban (3 ml)

 • Cordyceps sinensis kivonat: 0,06 g, 85 % poliszacharid tartalommal: 0,05 g
 • Agaricus Blazei Murrill kivonat: 0,06 g, 69 % poliszacharid tartalommal: 0,04 g
 • Grifola frondosa kivonat: 0,06 g, 60 % poliszacharid tartalommal: 0,04 g

Összesen: 0,13 g / 3 ml

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.

Utoljára módosítva: 2024.02.13