Equistro B-Carotin

58 300Ft
Ingyenes kiszállítás
Betöltés alatt...

Takarmánykiegészítő tenyészkancák és fedezőmének részére. Béta-karotinban, A- és E-vitaminban, valamint vasban és omega-6 zsírsavakban gazdag. A rossz A-vitamin és B-karotin ellátottság terméketlenséget okozhat, ezért különösen a tenyésszezonban javasolt kiegészítésként, amikor a vitaminszükséglet megnövekedett.

Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Kapcsolódó termékkategóriák

Az Equistro egyedülálló a minőségi táplálkozási megoldások iránti törekvésében. Segít az állatgyógyászatnak és a ló tulajdonosoknak abban ami tegnap még lehetetlen volt, hogy megértsék ezt a nemes állatot. A márka termékeit használva biztos lehet abban, hogy a ló a szükséges tápanyagokat olyan formában kapja meg, amely biológiailag összhangban van saját fiziológiájával, ezáltal kihasználva saját genetikai potenciálját a sikerhez.

equistro min

Az Equistro termékek takarmányadalékok, kiegészítők, szuperkoncentrátumok vagy külsőleg használandó termékek. Az igencsak széles termékpalettában az alábbi kategóriák szerint találhatunk termékeket:

EQUISTRO® IPALIGO®
A legtöbb takarmánykiegészítő a nyomelemeket szervetlen, ásványi formában tartalmazza (klorid, szulfát, oxid, stb.), amelyek változó hatékonysággal és nem kiszámíthatóan szívódnak fel. Az ilyen készítmények értékesülése ennek folytán nem megfelelő és csak hosszan tartó adagolás esetén segítik a szervezet ásványi anyag forgalmát. Bizonyos helyzetekben (tréning, versenyek, vemhesség és laktáció) a lovak nyom-, és mikroelem szükségletei megnövekednek. Az EQUISTRO® által szabadalmaztatott IPALIGO® előnye a versenytársakkal szemben hogy a szerves kelát formában tartalmazza a nyomelemeket, ami hatékonyabb felszívódást eredményez és emiatt nagymértékben javul az EQUISTRO® készítmények biológiai hasznosulása.

Részletes termékinformációk

A ß-karotin az A-vitamin elővitaminja. A szaporodásbiológiai folyamatokban azonban a ß-karotinnak önálló, az A-vitamintól független szerepe van a megtermékenyített petesejt beágyazódásában és a sárgatest kialakulásában. Hiányában romlik a kancák fogamzási aránya, gyengül a mének spermájának minősége. A vemhesség utolsó harmadában kialakuló ß-karotinhiány károsan hat az újszülött csikó ellenállóképességére is. Ugyanis ha a kolosztrum ß-karotin tartalma alacsony, csikókorban a hasmenéses megbetegedések száma nő.

Javallat: Kancáknak reprodukciós zavarok kiegészítő kezelésére, a fogamzási arány javítására, valamint a kolosztrum megfelelo ß-karotin szintjének biztosítására. Méneknek a spermaképzés serkentésére.

Alkalmazása: fedezőméneknek a fedezési időszak kezdetétől végig ajánlott a termék adagolása a libidó fokozására. Tenyészkancáknak a fogamzás szempontjából legfontosabb takarmány összetevőket tartalmazza, adagolása ajánlott a fedezés előtt hat nappal naponta, majd a vemhesség utolsó hónapjában.

Összetétel: dextróz, halolaj 8%, kalcium-karbonát.

Adalékanyagok/kg: vitaminok és provitaminok: A-vitamin (3a672a) 200 000 NE, béta-karotin (3a160 (a)) 10 g, E-vitamin/alfa-tokoferil-acetát (3a700) 10 g. Nyomelemek: vas (aminosav kelát formájában) (E1) 1,7 g.

Beltartalom:

  • nedvesség 12%
  • hamu 11,6%
  • fehérje 5,5%
  • oldhatatlan hamu 5%
  • zsír 4,5%
  • nátrium 1,3%
  • rost 0,3%.

Adagolás: 

  • Mén: 50 g/nap
  • Tenyészkanca: 100 g/nap

Takarmányba vagy ivóvízbe egyaránt adható.

Kiszerelés: 3000 g-os vödör mérőpohárral.

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.

Utoljára módosítva: 2024.02.13