Equimins Vita C lovaknak

1 vélemény alapján

Equimins Vita C lovaknak

23 350 21 015 Ft
Ingyenes kiszállítás
Betöltés alatt...
Az Equimins Vita C készítmény egyedi formában tartalmaz C-vitamint, kalcium kelátot és cinket a természetes antioxidáns hatások támogatására. Nagyon hasznos készítmény a tüdő működésének és az immunrendszer általános támogatására. A készítményben lévő C-vitamin, kalcium és cink könnyen felszívható és hasznosuló módon van jelen. A Vita C hasznos készítmény az immunrendszer általános támogatására, valamint a tüdő működésének támogatására is.

Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Kapcsolódó termékkategóriák
Részletes termékinformációk

Az antioxidánsok a lovak egészségének támogatásában is fontos szerepet töltenek be. Bizonyos helyzetekben pld. stressz vagy betegségek esetén a szabad gyökök száma megnő és a szervezet nem képes elegendő antioxidáns vegyületet előállítani. A természetes antioxidánsok sejt szinten védik a szervezetet  a környezeti szabad gyökök károsító hatásaitól.  Számos szabad gyök a külső környezetből kerül ki, pld. a napsugárzás vagy a legszennyezés miatt, valamint a fokozott mértékű riasztó és -irtó szerek és mérgező vegyszerekkel való érintkezés, stb miatt képződik.

A legismertebb antioxidánsok a C-vitamin, E-vitamin, A-vitamin és a flavanoidok. Ezeken túl számos olyan ásványi anyag van, amelyek elengedhetetlenül szükségesek a szervezet által termelt antioxidáns enzimek számára, ilyen pld. a cink, réz, magnézium, és szelén.

Összetétel:

  • C vitamin 300 g/kg
  • Kalcium (kelát) 100 g/kg
  • Cink Metionát (kelát)50 g/kg

Miért fontosak:

  • C vitamin: az aszkorbinsav fokozza a vas felszívódását a vékonybélben. Szükség van rá a kollagén anyagcserében, támogatja az immunrendszert, a sérüléseket követően gyorsabb a sebek gyógyulása, a csontok összeforrása és az izmok regenerálódása, megújítja a szervezet E-vitamin tartalékait.
  • Kalcium: az erős csontozat és izomzat építéséhez szükséges. Támogatja az izomműködést, megszünteti az izomgörcsöket. Támogatja a szívműködés szabályozását, valamint az idegimpulzusok továbbítását.
  • Cink: Fontos szerepe van az immunrendszer működésében és a bőr egészségének fenntartásában. Szerepe van a szőr növekedésében, javítja a reflexeket és az immunrendszer működését.

A magnéziumot és kalciumot tartalmazó, őrölt dolomitból a szervetlen kötésű ásványi anyagoknak csupán a 4–5%-a épül be a szervezetbe. Ezzel szemben az Equimins készítményeiben az aminosavakhoz kelát kötésben kapcsolódó ásványi anyagok hasznosulása kb. 45%.

Adagolási javaslat:

  • Kifejlett lovak számára: 30 g (1 adagolókanál) / nap a takarmányba keverve
  • Csikók és növésben lévő  lovak számára: 15 g (0,5 adagolókanál) / nap a takarmányba keverve

Kiszerelés: 1 kg (EH 499) műanyag vödörben

Az 1 kg Vita C egy kifejlett ló számára 33 napi adag.

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.

Értékelések (1)


Utoljára módosítva: 2024.02.13