Vet Life Natural Diet Dog Hipo Fish & Potato | Hipoallergén halas és burgonyás eledel kutyáknak

1 kérdőíves értékelés alapján

Vet Life Natural Diet Dog Hipo Fish & Potato

A Vet Life Natural Diet Dog Hipo Fish & Potato egy teljes értékű diétás eledel kutyáknak a táplálékintolerancia csökkentésére kifejlesztve. Bőr- és szőrproblémákkal, illetve kötőhártya-, külső hallójárat-, és a bűzmirigy gyulladásos megbetegedéseivel küszködő kutyák kiegészítő kezelésére is ajánlható. A tápláiékintolerancia tüneteit általában kedvencük éttrendjét alkotó anyagok (antibiotikumok, antiparaziták, és különféle adalékok) okozzák. A Vet Life Natural Diet Dog Hipo Fish & Potato egyedüli fehérjeforrásként az Északi-tengerből származó halat (hering), szénhidrát-forrásként pedig csak burgonyát tartalmaz. A magas fehérjetartalom növeli a termék hipoallergén tulajdonságát.

Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Napi etetési mennyiség és költség

Vet Life Natural Diet Dog Hipo Fish & Potato

 
${a[h.data]}
${a[h.data]}

Kapcsolódó termékkategóriák

Természetes táplálkozási megoldások a kutyák és macskák jóllétéért

A Farmina Vet Life a Farmina exkluzív, kifejezetten klinikai táplálkozásra kifejlesztett termékcsaládja. A Vet Life tápok forradalmi újításokkal, természetes alapanyagokból készülnek és meghatározott egészségügyi panaszok kezelésére és/vagy kóros betegségek vagy azok újbóli kialakulásának megelőzésére alkották meg. A természetet alapul véve, a Nápolyi II. Federico Egyetem Állattáplálkozástudományi Tanszékével együttműködve hosszú és alapos tudományos kutatási munkával dolgozták ki ezt az új terméksort. A Farmina kutyák és a macskák fiziológiájának leginkább megfelelő tápok fejlesztésében megszerzett, széleskörű tapasztalatainnak köszönhetően a Farmina Vet Research képes volt az első természetes alapanyagokból készült állatorvosi tápcsaládot megalkotni, amelyet az alábbiak jellemeznek:  

 • Kizárólag természetes antioxidánsok (tokoferolokban gazdag kivonatok) használata, amelyek lehetővé teszik az élelmiszerek természetes tartósítását. A tartósítószerek és antioxidánsok olyan vegyületek, amelyek képesek késleltetni, megelőzni, csökkenteni vagy megszűntetni az élelmiszerek oxidatív károsodását. Az emberiség már az Ókorban, főleg a melegebb régiókban is használt tartósító hatású anyagokat élelmiszereihez, leginkább fűszereket. Ez az eljárás egyike volt azon kevés hatékony módszernek, amelyet élelmiszerei károsodásának megelőzésére használt. Néhány tápanyag könnyen oxidálódik a tápokban: például a lipidek (zsírok), általában hajlamosak elektronvesztés mellett önmaguk oxidálására, miközben megváltozik a színűk, ízük, állaguk, minőségük, elveszítve szavatosságukat, fogyaszthatóságukat. Az oxidáció során az esszenciális zsírsavakban (EFA), de a zsírban oldódó vitaminokban is jelentős változások következhetnek be. Elveszítik minőségüket, miközben illékony, szagos vegyületek, hidroxisavak keletkeznek, amelyek befolyásolhatják aromájukat. Az antioxidánsok tartósítják a tápokat és egyben jótékony hatással lehetnek az azokat elfogyasztó állatokra is. Az antioxidánsok csökkenthetik a szabad gyökök által okozott károkat az állatok testében, és általában ellensúlyozzák a sejtek öregedését is. Egyúttal csökkentik a krónikus és degeneratív betegségek kialakulásának kockázatát, amely gyakran maga az oxidatív stressz. Ezek miatt született meg a döntés, hogy olyan formulákat – táp receptúrákat - alkotnak meg, amelyekben kizárólag természetes forrásokból származó antioxidánsok kerülnek felhasználásra. Bár ezek egyben magasabb gyártási költségeket is jelentenek, de bárhogyan is, az egészség ezt indokolja. További garancia a tökéletes és ideális eltarthatóságra minden Farmina Vet Life termék védőgázos csomagolása, annak érdekében, hogy még inkább megakadályozzák a zsírok oxidációját, fenntartsák ízletességüket és frissességüket. Így a termék friss marad, mint ha csak most készült volna. Széles körben használják ezt a technológiát a humán élelmiszeriparban is, hiszen az illékony nitrogén gáz belélegezve jelen van mindennapi életünkben is.
 • A márka minden terméke GMO-mentes (GMO=Genetically Modified Organisms=Genetikailag Módosított Organizmusok). Az Európai Unió ugyan lehetővé teszi a GMO-k használatát, de szigorúan szabályozza az elővigyázatosság elvét követve. A Farmina túlmutat ezen a gondolkodásmódon, hiszen nem használ olyan összetevőt, amely potenciálisan GMO összetevőket tartalmazhat, és inkább olyan összetevőket használ, amelyek GMO-mentesek. Ilyenek például az ősi gabonák, a tönkölybúza és a zab.
 • Az ezt igénylő étrendekben alacsony glikémiás indexű ősi gabonaféléket használnak, amelyek tökéletesen szabályozzák az étkezés utáni vércukorszint választ.
 • A Farmina élelmiszerekkel kapcsolatos minden tudományos kutatást az állatjólét teljes tiszteletben tartásával végez, saját előírásaiknak megfelelően és a világszerte működő független állatorvosok értékes együttműködésének köszönhetően.

ffe22131 8b6c 42ba 9996 9c67cf05cc57

Miből is áll össze?

A nyersanyagok kiválasztása alapvető fontosságú ahhoz, hogy olyan terméket kapjunk, amelynek táplálkozási jellemzői a legjobb biológiai hozzájárulást garantálják a háziállatok jólétéhez. A Farminánál kizárólag partnereik legjobb termékeit használják fel, hogy olyan eledeleket kapjunk, amelyek biológiailag képesek kielégíteni a kutyák és macskák táplálkozási igényeit. A Farmina Vet Life táplálkozási rendszerében kizárólag a legjobb nyersanyagválasztékot használjuk, így azok "állati eredetű nyersanyag felhasználásával készül [...], amelyek a Közösségi jogszabályoknak megfelelve alkalmasak emberi fogyasztásra, de kereskedelmi okokat tekintve, nem emberi fogyasztásra szántak [...]"[1069/2009 / EK RENDELET - 10: a) bekezdés és b) bekezdés].

 • A termékekben felhasznált húsok, halak és tojás kizárólag olyan minősített gazdaságokból származnak, amelyeket gondosan választottak ki magas színvonalú szabványok alapján. Csak az állat húsát használják fel, soha semmilyen lisztet vagy mellékterméket. Minden fehérjeforrás GMO-mentes étrendet fogyaszt, antibiotikumok és hormonok nélkül nevelik őket.  
 • A ragadozó háziállatoknál a zsírok fontos energiaforrást jelentenek, döntő szerepet játszanak az esszenciális zsírsavakkal való ellátottságban és a táplálék ízletességét is növelik. A Farmina formuláiban csirkezsír, a halolaj, valamint a növényi olajok (lenmagolaj) biztosítják az állatok esszenciális zsírsav szükségletét
 • A szénhidrátok a kutyák és macskák számára könnyen hozzáférhető energiaforrásként szolgálnak. A Vet Life termékcsaládhoz kizárólag válogatott, kiváló minőségű, GMO-mentes alapanyagokat például tönkölyt, zabot, burgonyát és rizst használnak; innovatív technológiai eljárások és aprólékos ellenőrzések biztosítják azok optimális emészthetőséget
 • A rostok fontos szerepet játszanak a bélmozgás szabályozásában és számos tápanyag felszívódását is  befolyásolják. Termékeikben fő élelmi rostforrásként répapépet, borsórostot, tiszta cellulózt és dehidratált lucernát használnak. 
 • Vitaminhiány több esetben is kialakulhat. Bizonyos esetekben specifikusak és egyértelmű jelei vannak, más esetekben nem mutatkoznak egyértelmű, erre utaló jelek. A megfelelő mennyiségű vitamin napi bevitele rendkívül fontos a kutyák és macskák életfolyamatainak zavartalan fenntartásához. A Farmina termékekben a vitaminpótlás teljes körű és kiegyensúlyozott, az állat fiziológiai stádiumának és fejlődésének, valamint bármely olyan betegségnek megfelelően, amelyre az adott étrendet összeállították. Az utólagos extrudálási eljárásnak köszönhetően meg tudják védeni a vitaminokat a hőterheléstől, ezzel magas biológiai hasznosulást biztosítva, így eledeleik hosszú ideig tartó vitaminokat tartalmaznak (Long Lasting Vitamin System).
 • A ​makro,- és mikroelemek bevitelére a legnagyobb gondossággal és odafigyeléssel ügyeltek. Az ásványi anyagokat kifejezetten a faj, az életkor és a háziállat igényei szerint egyensúlyozták ki. 

veet life banner

Milyen problémákra nyújtanak kiegészítő megoldást a küldönböző Vet Life kutya gyógytápok?

Részletes termékinformációk

A Vet Life Natural Diet Dog Hipo Fish & Potato:

 • Burgonya: Egyedüli keményítőforrás a burgonya, ezért különösen ajánlott gabonafélékre allergies állatok részére.
 • Vad hering: Egyedüli fehérjeforrás a vad hering magas biológiai értékkel.
 • Bőr támogatása: az eledel gazdag esszenciális zsírsavakban, mely csökkenti a gyulladásveszélyt a bőrben és annak függelékeiben.
 • Mérsékelt fehérjetartalom: egy mérsékelt fehérjetartalmú diétát követve csökken a táplálékintolerancia előfordulása.
 • Antioxidáns komplex: csökkenti a celluláris oxidatív stresszt.

Összetétel: édesburgonya (69%), dehidratált halfehérje (14%), halolaj, kálcium-karbonát, mono-dikalciumfoszfát, nátrium-klorid. Fehérjeforrások: dehidratált halfehérje. Szénhidrátforrások: édesburgonya.

Adalékanyagok kilogrammonként: 

 • Tápértékkel rendelkező adalékanyagok: A-vitamin 15000NE; D3-vitamin 900NE; E-vitamin 150mg; C-vitamin 150mg; niacin 38mg; kalcium-D- pantotenát 15mg; B2-vitamin 7.5mg; B6-vitamin 6mg; B1-vitamin 4.5mg; Biotin 0.4mg; folsav 0.45mg; B12-vitamin 0.06mg; kolin-klorid 2000mg; béta-karotin 1.5mg; cink (metionin-hidroxi-analóg cinkkelátja): 174.6mg; mangan (metionin-hidroxi-analóg mangánkelátja): 68mg; vas (glicin-hidrát vas (II)-kelátja): 43.1mg; réz (metionin-hidroxi-analóg rézkelátja): 12.2mg; szelén (szeléntartalmú inaktivált élesztő): 0.14960mg; jód (vízmentes kalcium-jodát): 1.56mg; taurin 1000mg.
 • Antioxidánsok: növényi olajokból származó tokoferol kivonatok 10 mg.

Analitikai összetevők: nyersfehérje 18.00%; nyerszsír 13.00%; nyersrost 1.70%; nyershamu 7.60%; kalcium 0.70%; foszfor 0.50%; nátrium 0.25%; kálium 1.10%; magnézium 0.095%; Omega-6 zsírsavak 0.40%; Omega-3 zsírsavak 2.20%; EPA 0.60%; DHA 0.83%.

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.

Vásárlóink válaszolták a termék értékelő kérdőívre (1)


Először vásároltál ebből a kutyatápból vagy rendszeres vásárlója vagy?

rendszeresen

Ajánlás, reklám, saját kutatás vagy más alapján választottad először ezt a tápot kutyádnak?

saját kutatás

Milyen fajtájú kutyát etetsz vele?

törpe pincher

Milyen életkorú kutyát etetsz vele?

13,5 éves

Mennyi ideje, illetve milyen idős korától eteted ezzel a táppal a kutyádat?

3 éve

A táp szemcsemérete és formája megfelelő a kutyádnak?

ez a legjobb!

Milyen főbb szempontok alapján döntöttél kifejezetten eme kutyatáp mellett, szemben a többi hasonló termékkel?

gabonamentes, apró szemű, gyógynövénytartalom, ár/érték

Volt-e bármilyen (egészségügyi) problémája, speciális táplálási szükséglete kutyádnak, amiért ezt a tápot kezdted etetni vele? Megfigyeltél-e bármilyen pozitív, esetleg negatív változást a kutyádon, amióta ezzel eteted? Kutyád emésztése, széklete, bőre, szőrzete, lehelete, fogazata, izomzata, immunrendszere, közérzete, esetleg egyéb hogyan változott a hatására?

bársonyosabb, fényesebb a szőre, széklet állaga és mennyisége ahogy a nagykönyvben van megírva :)

Mennyire vagy elégedett a táp csomagolásával, illetve az azon feltüntetett információkkal - etetési táblázat, összetevők listája feltüntetésre került-e, visszazárható-e a csomagolás, stb?

igényes, zárósínnel ellátott

Hogy látod, ízlik a Vet Life Natural Diet Dog Hipo Fish & Potato a kutyádnak?

imádja

Mennyire volt könnyű a korábbi tápról erre átszoktatnod kutyádat?

Fokozatos átállás régiről az újra fontos, én anno hibáztam és a hirtelen váltástól összeomlott emésztése.

Milyennek találod a tápot ár/érték tekintetében? Más hasonló termékekhez képest milyennek találod a minőségét?

Összességében meg vagy-e elégedve a termékkel? Hozta-e az általad elvártakat?

szuper

Ajánlottad, ajánlanád-e kutyás barátaidnak, ismerőseidnek ezt a tápot?

igen

SOPRON
Korábbi vásárló
Vásárló állatkája: Brúnó

Utoljára módosítva: 2024.02.13