Vet Life Natural Diet Dog Hipo Egg & Rice | Hipoallergén tojásos és rizses eledel kutyáknak

Vet Life Natural Diet Dog Hipo Egg & Rice

A Vet Life Natural Diet Dog Hipo Egg & Rice egy teljes értékű diétás eledel kutyáknak a táplálékintolerancia és táplálékallergia tüneteinek csökkentésére kifejlesztve. Bőr- és szőrproblémákkal, illetve kötőhártya, külső hallójárat, és a bűzmirigy gyulladásos megbetegedéseivel küszködő kutyák kiegészítő kezelésére is ajánlható. A Vet Life Natural Diet Dog Hipo Egg & Rice egyedüli fehérjeforrásként tojást, keményítőforrásként pedig csak rizst tartalmaz. A megfelelő fehérje tartalom növeli a termék hipoallergén tulajdonságát.

Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Napi etetési mennyiség és költség

Vet Life Natural Diet Dog Hipo Egg & Rice

 
${a[h.data]}
${a[h.data]}

Kapcsolódó termékkategóriák

Természetes táplálkozási megoldások a kutyák és macskák jóllétéért

A Farmina Vet Life a Farmina exkluzív, kifejezetten klinikai táplálkozásra kifejlesztett termékcsaládja. A Vet Life tápok forradalmi újításokkal, természetes alapanyagokból készülnek és meghatározott egészségügyi panaszok kezelésére és/vagy kóros betegségek vagy azok újbóli kialakulásának megelőzésére alkották meg. A természetet alapul véve, a Nápolyi II. Federico Egyetem Állattáplálkozástudományi Tanszékével együttműködve hosszú és alapos tudományos kutatási munkával dolgozták ki ezt az új terméksort. A Farmina kutyák és a macskák fiziológiájának leginkább megfelelő tápok fejlesztésében megszerzett, széleskörű tapasztalatainnak köszönhetően a Farmina Vet Research képes volt az első természetes alapanyagokból készült állatorvosi tápcsaládot megalkotni, amelyet az alábbiak jellemeznek:  

 • Kizárólag természetes antioxidánsok (tokoferolokban gazdag kivonatok) használata, amelyek lehetővé teszik az élelmiszerek természetes tartósítását. A tartósítószerek és antioxidánsok olyan vegyületek, amelyek képesek késleltetni, megelőzni, csökkenteni vagy megszűntetni az élelmiszerek oxidatív károsodását. Az emberiség már az Ókorban, főleg a melegebb régiókban is használt tartósító hatású anyagokat élelmiszereihez, leginkább fűszereket. Ez az eljárás egyike volt azon kevés hatékony módszernek, amelyet élelmiszerei károsodásának megelőzésére használt. Néhány tápanyag könnyen oxidálódik a tápokban: például a lipidek (zsírok), általában hajlamosak elektronvesztés mellett önmaguk oxidálására, miközben megváltozik a színűk, ízük, állaguk, minőségük, elveszítve szavatosságukat, fogyaszthatóságukat. Az oxidáció során az esszenciális zsírsavakban (EFA), de a zsírban oldódó vitaminokban is jelentős változások következhetnek be. Elveszítik minőségüket, miközben illékony, szagos vegyületek, hidroxisavak keletkeznek, amelyek befolyásolhatják aromájukat. Az antioxidánsok tartósítják a tápokat és egyben jótékony hatással lehetnek az azokat elfogyasztó állatokra is. Az antioxidánsok csökkenthetik a szabad gyökök által okozott károkat az állatok testében, és általában ellensúlyozzák a sejtek öregedését is. Egyúttal csökkentik a krónikus és degeneratív betegségek kialakulásának kockázatát, amely gyakran maga az oxidatív stressz. Ezek miatt született meg a döntés, hogy olyan formulákat – táp receptúrákat - alkotnak meg, amelyekben kizárólag természetes forrásokból származó antioxidánsok kerülnek felhasználásra. Bár ezek egyben magasabb gyártási költségeket is jelentenek, de bárhogyan is, az egészség ezt indokolja. További garancia a tökéletes és ideális eltarthatóságra minden Farmina Vet Life termék védőgázos csomagolása, annak érdekében, hogy még inkább megakadályozzák a zsírok oxidációját, fenntartsák ízletességüket és frissességüket. Így a termék friss marad, mint ha csak most készült volna. Széles körben használják ezt a technológiát a humán élelmiszeriparban is, hiszen az illékony nitrogén gáz belélegezve jelen van mindennapi életünkben is.
 • A márka minden terméke GMO-mentes (GMO=Genetically Modified Organisms=Genetikailag Módosított Organizmusok). Az Európai Unió ugyan lehetővé teszi a GMO-k használatát, de szigorúan szabályozza az elővigyázatosság elvét követve. A Farmina túlmutat ezen a gondolkodásmódon, hiszen nem használ olyan összetevőt, amely potenciálisan GMO összetevőket tartalmazhat, és inkább olyan összetevőket használ, amelyek GMO-mentesek. Ilyenek például az ősi gabonák, a tönkölybúza és a zab.
 • Az ezt igénylő étrendekben alacsony glikémiás indexű ősi gabonaféléket használnak, amelyek tökéletesen szabályozzák az étkezés utáni vércukorszint választ.
 • A Farmina élelmiszerekkel kapcsolatos minden tudományos kutatást az állatjólét teljes tiszteletben tartásával végez, saját előírásaiknak megfelelően és a világszerte működő független állatorvosok értékes együttműködésének köszönhetően.

ffe22131 8b6c 42ba 9996 9c67cf05cc57

Miből is áll össze?

A nyersanyagok kiválasztása alapvető fontosságú ahhoz, hogy olyan terméket kapjunk, amelynek táplálkozási jellemzői a legjobb biológiai hozzájárulást garantálják a háziállatok jólétéhez. A Farminánál kizárólag partnereik legjobb termékeit használják fel, hogy olyan eledeleket kapjunk, amelyek biológiailag képesek kielégíteni a kutyák és macskák táplálkozási igényeit. A Farmina Vet Life táplálkozási rendszerében kizárólag a legjobb nyersanyagválasztékot használjuk, így azok "állati eredetű nyersanyag felhasználásával készül [...], amelyek a Közösségi jogszabályoknak megfelelve alkalmasak emberi fogyasztásra, de kereskedelmi okokat tekintve, nem emberi fogyasztásra szántak [...]"[1069/2009 / EK RENDELET - 10: a) bekezdés és b) bekezdés].

 • A termékekben felhasznált húsok, halak és tojás kizárólag olyan minősített gazdaságokból származnak, amelyeket gondosan választottak ki magas színvonalú szabványok alapján. Csak az állat húsát használják fel, soha semmilyen lisztet vagy mellékterméket. Minden fehérjeforrás GMO-mentes étrendet fogyaszt, antibiotikumok és hormonok nélkül nevelik őket.  
 • A ragadozó háziállatoknál a zsírok fontos energiaforrást jelentenek, döntő szerepet játszanak az esszenciális zsírsavakkal való ellátottságban és a táplálék ízletességét is növelik. A Farmina formuláiban csirkezsír, a halolaj, valamint a növényi olajok (lenmagolaj) biztosítják az állatok esszenciális zsírsav szükségletét
 • A szénhidrátok a kutyák és macskák számára könnyen hozzáférhető energiaforrásként szolgálnak. A Vet Life termékcsaládhoz kizárólag válogatott, kiváló minőségű, GMO-mentes alapanyagokat például tönkölyt, zabot, burgonyát és rizst használnak; innovatív technológiai eljárások és aprólékos ellenőrzések biztosítják azok optimális emészthetőséget
 • A rostok fontos szerepet játszanak a bélmozgás szabályozásában és számos tápanyag felszívódását is  befolyásolják. Termékeikben fő élelmi rostforrásként répapépet, borsórostot, tiszta cellulózt és dehidratált lucernát használnak. 
 • Vitaminhiány több esetben is kialakulhat. Bizonyos esetekben specifikusak és egyértelmű jelei vannak, más esetekben nem mutatkoznak egyértelmű, erre utaló jelek. A megfelelő mennyiségű vitamin napi bevitele rendkívül fontos a kutyák és macskák életfolyamatainak zavartalan fenntartásához. A Farmina termékekben a vitaminpótlás teljes körű és kiegyensúlyozott, az állat fiziológiai stádiumának és fejlődésének, valamint bármely olyan betegségnek megfelelően, amelyre az adott étrendet összeállították. Az utólagos extrudálási eljárásnak köszönhetően meg tudják védeni a vitaminokat a hőterheléstől, ezzel magas biológiai hasznosulást biztosítva, így eledeleik hosszú ideig tartó vitaminokat tartalmaznak (Long Lasting Vitamin System).
 • A ​makro,- és mikroelemek bevitelére a legnagyobb gondossággal és odafigyeléssel ügyeltek. Az ásványi anyagokat kifejezetten a faj, az életkor és a háziállat igényei szerint egyensúlyozták ki. 

veet life banner

Milyen problémákra nyújtanak kiegészítő megoldást a küldönböző Vet Life kutya gyógytápok?

Részletes termékinformációk

A Vet Life Natural Diet Dog Hipo Egg & Rice:

 • Rizs: Egyedüli keményítőforrás a rizs, ezért különösen ajánlott gabonafélékre allergies állatok részére.
 • Tojás: Egyedüli fehérjeforrás a tojás magas biológiai értékekkel.
 • Bőr támogatás: az elegel gazdag esszenciális zsírsavakban, mely csökkenti a gyulladásveszélyt a bőrben.
 • Mérsékelt fehérjetartalom: egy mérsékelt fehérjetartalmú diétát követve csökken a táplálékintilerancia előfordulása.
 • Antioxidáns komplex: csökkenti a celluláris oxidatív stresszt.

Összetétel: rizs (67%), szárított tojás (22%), halolaj, kálium-klorid, kálcium-karbonát, mono-dikalciumfoszfát, nátrium-klorid. Fehérjeforrások: szárított tojás. Szénhidrátforrások: riz

Adalékanyagok kilogrammonként:

 • Tápértékkel rendelkező adalékanyagok: A-vitamin 15000NE; D3-vitamin 900NE; E-vitamin 150mg; C-vitamin 150mg; niacin 38mg; kalcium-D- pantotenát 15mg; B2-vitamin 7.5mg; B6-vitamin 6mg; B1-vitamin 4.5mg; Biotin 0.4mg; folsav 0.45mg; B1-vitamin2 0.06mg; kolin-klorid 2000mg; béta-karotin 1.5mg; cink (metionin-hidroxi-analóg cinkkelátja): 174.6mg; mangan (metionin-hidroxi-analóg mangánkelátja): 68mg; vas (glicin-hidrát vas (II)-kelátja): 43.1mg; réz (metionin-hidroxi-analóg rézkelátja): 12.2mg; szelén (szeléntartalmú inaktivált élesztő): 0.14960mg; jód (vízmentes kalcium-jodát): 1.56mg; taurin 1000mg.
 • Technológiai adalékanyagok: mikrokristályos cellulóz.
 • Antioxidánsok: növényi olajokból származó tokoferol kivonatok 10 mg.

Analitikai összetevők: Nyersfehérje 18.00%; nyerszsír 13.00%; nyersrost 1.10%; nyershamu 5.70%; kalcium 0.70%; foszfor 0.50%; nátrium 0.25%; kálium 0.60%; magnézium 0.045%; Omega-6 zsírsavak 1.50%; Omega-3 zsírsavak 0.60%; EPA 0.15%; DHA 0.23%.

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.

Utoljára módosítva: 2024.02.13