Térelválasztó rácsok autóba

A kutyák személyautóban történő, hosszú távú biztonságos szállításához rendkívül fontos, hogy a gépjármű üzemeltetés közben az állat ne juthasson előre az első ülésre, mivel így balesetveszélyes helyzetek alakulhatnak ki (elvonhatják a vezető figyelmét stb.)

Szerencsére manapság már több cég gyárt speciális, rácsos szerkezetű térelválasztókat. Ezeket egy kombi autóban a csomagtér és a hátsó üléssor közé, illetve ha a kutyust egy szedánban a lehajtott hátsó üléseken szállítjuk, akkor az első és a hátsó üléssor közé lehet pár perc alatt beszerelni. Természetesen, amikor már nincs rájuk szükség, akkor bármikor pillanatok alatt ki is szerelhetők. A személyautókba használható térelválasztók rendkívül erős nejlonból, fémből, vagy műanyagból készülnek és maximálisan biztonságos hosszú távú szállítást biztosítanak a kedvenced számára. A webshopunk kínálatából többféle modell közül választhatsz, így bármilyen típusú autód is van, biztos, hogy találsz a termékeinek között egy a célra minden szempontból megfelelőt.

Térelválasztó rácsok autóba

Az autóban történő utazás mind a gazdi, mind pedig a kutyus számára különleges élmény lehet. Legyen szó egy nyaralásról, vagy csak hétvégén kirándulni mentek, a legtöbb kutyust izgalommal tölti el, ha autóban utazhatnak, mivel ez nagy valószínűséggel új dolgokat jelent számukra, új szagokat, új élményeket.

Azonban az is biztos, hogy a kutyák biztonsága és a vezetés zavartalansága mindenkinek elsődleges fontosságú. Képzelj el egy utazást, ahol kutyád nyugodtan és kényelmesen pihenhet, anélkül hogy zavarnád vagy korlátoznád őt. Ezek a térelválasztó rácsok pont ezt a szabadságot és kényelmet hozzák el nektek, és segítenek abban, hogy az autóban töltött idő mindkettőtök számára örömteli és biztonságos legyen.

A kutyák személyautóban való szállítása nemcsak a szabályok miatt fontos, hanem biztonsági okokból is. Törekednünk  kell arra, hogy négylábú barátunk ne zavarja a vezetőt, vagy veszélyes helyzeteket teremtsen az autóban. A jó hír az, hogy németországi Trixie által gyártott, kiváló minőségű speciális térelválasztók, kutyarácsok pontosan ebben segítenek nekünk gazdiknak.

Hogyan döntsd el, hogy rácsos térelválasztót, vagy térelválasztó hálót vásárolj?

Amennyiben kutyádat a hátsóülésen szeretnéd utaztatni, abban az esetben a térelválasztó hálót ajánljuk. Természetesen a hátsóüléseket lehajtva is tudod a hálót használni, így még több teret hagyva a kutyusnak.

A térelválasztó háló mellé Trixie autós kutya biztonsági övet tudsz vásárolni, amit hámmal együtt alkalmazhatsz. Ez megvédi a kutyát a hirtelen fékezés okozta sérülésektől és extra biztonságot nyújt mindenki számára.

Amennyiben a Trixie térelválasztó háló mellett tennéd le a voksodat, akkor csak be kell akasztanod a megfelelő helyekre az autón belül a háló sarkait.

Ha a csomagtartóban szeretnéd a kutyát szállítani, akkor viszont a rácsos térelválasztóra lesz szükséged. Ez akkor lehet ideális, ha többen utaztok, vagy esetleg csomagok vannak a hátsóülésen és máshol már nem marad biztonságosan hely a kutyus számára.

A fekete lakozott fém elemekből álló, állítható magasságú és szélességű Trixie 2 vagy 3 elemes térelválasztó rácsok révén könnyen kialakíthatsz kutyád számára egy szeparét az autó hátsó ülései mögött, így garantálva számára az ideális teret az utazás során. Ezek az kutyarácsok nagyon könnyen be-, illetve kiszerelhetők, nem igényelnek külön szerszámokat, mivel a Trixie térelválasztó rácsot menetes száron, talpakkal tudjátok állítani. Lakozott sima felületük okán tisztításuk is igen egyszerű, nem igényelnek semmilyen különleges törődést.

Ha a kutyust valami oknál fogva az autóban kell hagynod, akkor jól jöhet egy műanyag szellőzőrács az autóablakra. A Trixie autós szellőzőrácsa bármely autótípushoz használható.

Ez a műanyag szellőzőrács a következőkben tud segíteni nekünk:

  • Hőmérséklet szabályozása: Főleg nyáron, amikor hőség van és tűz a nap az autóra, akkor nem hagyhatjuk ott a kutyust felhúzott ablakokkal. A kutya szellőzőrács használatával biztosíthatjuk, hogy ne alakuljon ki üvegházhatás az autóban.
  • Friss levegő beengedése: Útközben is jól jöhet az autóban egy kis levegőcsere, neked, és a kutyusod számára is.
  • Kutya biztonsága: A szellőztetőrács alkalmazásával biztonságosan lehúzhatjuk az ablakot, így a kutyusnak esélye sincs kijutni rajta.

Fontos megjegyezni, hogy a kutya szellőzőrács önmagában nem nyújt védelmet az esetleges időjárási viszontagságokkal szemben, például csapadék, vagy nagyon erős napsütés, így mindig körültekintően hagyjátok a kutyusotokat az autóban, lehetőleg csak a legrövidebb ideig.

Amennyiben további információkra lenne szükséged a kutyaráscsokkal vagy egyéb autós termékeinkkel kapcsolatban, esetleg segítséget szeretnél kérni a választásban, akkor kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot, munkatársaink készségesen állnak a rendelkezésedre! 😊

Utoljára módosítva: 2024.02.13