Önetetők, önitatók macskáknak

Tény, hogy a cicák etetésére és itatására tökéletesen megfelelnek a hagyományos, macskák számára készített etető- és itatótálak is, viszont az önetetők és önitatók, valamint az automata etetők és itatók néhány olyan előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek miatt érdemes megfontolni a használatukat.

Például ha hosszabb ideig nem tartózkodsz otthon, akkor egy önetető/önitató révén biztosíthatod kedvencednek a friss szárazeleséget, illetve ivóvizet. Egy automatikus működésű, programozható önetetővel pedig tetszés szerinti etetési időpontokat állíthatsz be, így a négylábú doromboló barátod a távollétedben is mindig időben megkapja majd az eleségét. A legtöbb automata etető száraz- és nedvestáppal történő etetésre is alkalmas, viszont az utóbbi esetben jégakkut is használni kell az adott etetőhöz a nedvestáp frissességének megőrzése érdekében.

A cicák között sajnos jó páran akadnak úgynevezett „rossz ivók”, akik már akkor sem hajlandók egy csepp vizet sem inni, ha annak a legcsekélyebb - számukra kellemetlen - szaga van az itatótálban. Ha a te kedvenced is közéjük tartozik, akkor egy macskák számára készített ivókút/vízadagoló kút, vagy automata itató lehet az optimális megoldás a problémára. Az ilyen típusú berendezések folyamatosan áramoltatják a vizet, így az hosszabb ideig megőrzi a frissességét, ráadásul a mozgásban lévő víz ivásra ösztönzi a cicákat. A legújabb high-tech automata itatók aktív szenes vízszűrőrendszerrel is fel vannak vértezve, ami minden kellemetlen szagot eltávolít az ivóvízből, így még a „legfinnyásabb” cicák számára is tökéletesen megfelelők.

Utoljára módosítva: 2024.02.13