Sera CL Test – Klórteszt

Sera CL Test – Klórteszt

3 090Ft
Betöltés alatt...
A Sera klór teszttel azonnal meghatározhatja az akváriumvíz klór tartalmát. Kb. 45 méréshez elegendő. A klórt a Sera Toxivec és a Sera Aqutan azonnal eltávolítja.

Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Kapcsolódó termékkategóriák
Részletes termékinformációk

Sok településen a fertőtlenítő hatás miatt klórt adnak az ivóvízhez. A klór megsemmisíti a szűrőbaktériumokat, valamint erősen maró hatással van a halak kopoltyúira és nyálkahártyájára. A Sera klór teszt segítségével egyszerűen megállapíthatja, hogy a vezetékes víz az Ön háztartásában tartalmaz-e klórt. A Sera Toxivec eltávolítja a káros hatású klórt és klóramint. A Sera Aquatan a halak számára megfelelő vízminőségről gondoskodik, a Sera Bio Nitrivec pedig aktiválja a biológiai szűrést a hasznos biokultúrák segítségével.

Használati információ:

  1. A reagenseket a használat előtt jól felrázni!
  2. A kémcsövet öblítse át többször a tesztelendő vízzel, aztán töltse fel a 10 ml-es jelzésig! A kémcsőről külsőleg itassa le a vizet!
  3. Adjon hozzá 8 csepp reagens anyagot és körkörös mozdulattal rázza meg a kémcsövet, amíg a folyadék egyenletesen eloszlik.
  4. Azonnal határozza meg a színt! Ehhez a kémcsövet állítsa fehér felületre és nappali fénynél, közvetlen napsugárzás behatása nélkül felülről nézzen bele!
  5. Ha nem lép fel színváltozás, akkor nem található káros hatású klór a vízben. Káros hatású klór jelenléte már 0,02 mg/l-nél is sárga elszíneződéssel válik láthatóvá, ahogy emelkedik a klórtartalom, úgy válik az elszíneződés egyre pirosabbá.
  6. A teszt előtt és után alaposan tisztítsa ki a kémcsövet csapvízzel!
  7. Használat után a reagensüveget azonnal jól lezárni.

FIGYELEM!
Reagens 9 % sósavat tartalmaz. Súlyos égési sérülést okoz. Ha szembe jut, bő vízzel azonnal ki kell mosni és orvoshoz kell fordulni. Baleset vagy rosszullét esetén azonnal orvoshoz kell fordulni. Ha lehetséges, a címkét meg kell mutatni. Elzárva és gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen tartandó. Megfelelő védőruházatot, védőkesztyűt és szem-/arcvédőt kell viselni.

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.

Utoljára módosítva: 2024.02.13