1 vélemény alapján

Pestigon Spot On macskáknak

6 890Ft

Pestigon Spot On 50 mg rácsepegtető oldat macskáknak bolhák (Ctenocephalides felis) okozta fertőzések elkerülésére és gyógykezelésére. A készítmény azonnali rovarölő hatást gyakorol, és fenntartja a folyamatos rovarölő képességet a kifejlett bolhák okozta új fertőzésekkel szemben, legfeljebb 5 héten keresztül. Egy illetve négy pipettás kiszerelésben kapható.

Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Kapcsolódó termékkategóriák
Részletes termékinformációk

A PestiGon Spot On macskáknak szánt állatgyógyászati készítmény egy tiszta, színtelen-halványsárga színű oldat.

Egy 0,5 ml-es pipetta tartalma:

 • Fipronil 50 mg
 • Butil-hidroxianizol (E320) 0,10 mg
 • Butil-hidroxitoluol (E321) 0,05 mg

Nem alkamazható

Vonatkozó beható vizsgálati adatok hiányában 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 1 kg-nál kisebb testtömegű macskakölyköknél a készítmény nem alkalmazható.

Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegségben szenvedő, lázas) vagy lábadozó állatoknál.

Nem alkalmazható nyulaknál, mert súlyos mellékhatásokat és akár elhullást is okozhat.

Nem alkalmazható a készítmény hatóanyagával vagy bármely segédanyaggal szembeni ismert túlérzékenység esetén.

Lehetséges irritáció

Ha a készítményt lenyalja az állat, rövid ideig tartó nyálzás léphet fel, amit főként a vivőanyag okoz.

Rendkívül ritka esetekben átmeneti bőrreakciókat, például a bőr kipirulását, általános viszketést, hámlást vagy helyi szőrhullást jeleztek az alkalmazást követően. Kivételesen nyálzás, átmeneti idegrendszeri tünetek (hiperesztézia, levertség, idegesség) és hányás fordulhatnak elő.

Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlelsz, értesítsd erről a kezelő állatorvost!

A túladagolás kerülendő.

A bőrön történő helyi alkalmazási mód és adagolás

Adagolás: 1 db 0,5 ml-es pipetta macskánként (körülbelül 1,5 - 15 mg/kg)

Kizárólag külsőleges alkalmazásra macskáknál.

A pipettát csak a felhasználás előtt vedd ki a tasakból. A tasakból való eltávolításhoz használj ollót.

A pipettát tartsd függőleges helyzetben. Felül tartott keskenyebbik részét ütögesd meg, hogy a pipetta teljes tartalma biztosan annak alsó, fő részé kerüljön. Törd le a rácsepegtető pipetta lepattintható tetejét a rányomott vonal mentén. Ezt követően

 • hajtsd össze átlósan, hogy ott rovátkát képezzen;
 • szakítsd fel a rovátkánál;
 • csavard el a tetejét kinyitáshoz;
 • húzd félre a szőrt a macska lapockájánál és vidd fel a pipetta tartalmát a bőrére (A lapockák közötti területen válaszd szét a szőrt, hogy az állat bőre láthatóvá váljon. Helyezd a pipetta hegyét a bőrre, majd finoman nyomd össze, tartalmát lehetőleg két ponton - a koponyaalapnál, illetve 2-3 cm-rel hátrébb - a bőrre ürítve.)

Fontos ügyelned rá, hogy a készítmény alkalmazása olyan területen történjen, ahonnan az állat nem tudja lenyalni, és biztosítsd, hogy az állatok ne nyalogathassák egymást a kezelés után.

Ügyelned kell arra is, hogy a készítmény ne nedvesítse be a szőrzetet, mert így a kezelés helyén a szőrzet ragacsos kinézetűvé válik. Mindazonáltal, ha ez mégis előfordulna, az az alkalmazást követő 24 órán belül megszűnik.

A bolha-fertőzések optimális kontrollja érdekében a kezelések gyakoriságát a helyi járványtani helyzet alapján kell meghatározni.

A készítmény ártalmatlanságát értékelő vizsgálatok hiányában a kezelések között legalább 4 hétnek kell eltelnie.

Kezelés előtt a macskád testtömegét pontosan meg kell mérned, ezzel megvizsgálva, hogy megfelelő-e számára (súlyának) az adott készítmény.

Különleges tárolási előírások

A PestiGon Spot On állatgyógyászati készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni!

Ez a készítmény különleges tárolási hőmérsékletet nem igényel. Az eredeti csomagolásban tárolandó a fénytől és a nedvességtől való megóvás érdekében.

Csak a címkén feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni!

Különleges figyelmeztetések

Ha egy háztartásban több kutya és macska él együtt, a bolhák elleni védekezés optimalizálása érdekében minden állatot megfelelő inszekticid szerrel kell kezelni.

Kerülni kell az állat gyakori fürdetését vagy samponos lemosását, mert a készítmény hatékonyságának időtartamát ilyen esetekben nem vizsgálták.

A bolhák gyakran megtalálhatóak a kedvtelésből tartott állatok fekvőhelyén és a rendszeresen pihenőhelyül szolgáló szőnyegeken és kárpitozott bútorokon, ezért ezeket súlyos fertőzöttség esetén, valamint a bolhák elleni védekezés megkezdésekor megfelelő rovarirtókkal kell kezelni, továbbá rendszeresen porszívózni szükséges.

El kell kerülni, hogy a készítmény az állat szemével érintkezzen. Véletlen szembekerülés esetén vízzel azonnal és alaposan ki kell öblíteni.

Sebeken vagy sérült bőrfelületén nem alkalmazható ez az állatgyógyászati készítmény.

Kizárólag állatgyógyászati alkalmazásra.

Állatorvosi vény nélkül kiadható.

A készítmény gyúlékony. Távol kell tartani szikrától, hőtől, nyílt lángtól és más tűzforrástól.

A készítmény nem kerülhet természetes vizekbe, mert veszélyes lehet a halakra és más vízi élőlényekre. A készítményt vagy üres csomagolóanyagát nem szabad tavakba, folyóvizekbe vagy csatornákba dobni.

Hatásmód

A fipronil a fenilpirazolok csoportjába tartozó rovarölő/akaricid szer. A GABA-komplex gátlásával hat oly módon, hogy a klorid-csatornához kapcsolódik, gátolva ezzel a kloridionok preszinaptikus és posztszinaptikus transzportját a membránon keresztül. Ez a központi idegrendszer szabályozatlan működését eredményezi, ami a rovarok és atkák pusztulásához vezet.

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.

Értékelések (1)


  csaszkov  -  2017. 11. 24. 13:42

  A Nébih 2017.11.24-én tette közzé a 29 féle macskák részére készített spot-on termékek vizsgálatáról az eredményeket, mely szerint ez a termék megfelelt minősítést kapott, a dobozon feltüntetett hatóanyagot tartalmazza. Ez egy jó pont lehet hamarosan kipróbálom.

Utoljára módosítva: 2024.02.13