Fypryst Combo spot on macskáknak, vadászgörényeknek | Élősködők elleni védelem

1 vélemény alapján

Fypryst Combo spot on macskáknak, vadászgörényeknek

Fypryst Combo spot on kullancs -és bolhairtó csepp. Rácsepegtető oldat bolhafertőzés, valamint a hozzá társuló kullancsfertőzés és/vagy szőrtetvesség kezelésére macskák és vadászgörények részére. A szőrtetvek elleni védekezésben is segít.

Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Kapcsolódó termékkategóriák
Részletes termékinformációk

Fypryst védelem

Fypryst Combo 50 mg / 60 mg rácsepegtető oldat macskák és vadászgörények számára A.U.V.

Hatóanyagok: Fipronil,  S-metoprén

Célállat fajok: Macska, vadászgörény.

Macskák esetében: Bolhafertőzés önmagában, valamint ehhez társuló kullancsfertőzés és/vagy szőrtetvesség kezelésére.

 • Bolhák (Ctenocephalides fajok) elleni hatás. A kifejlett bolhák okozta új fertőzések elleni rovarölő hatás 4 hétig tart. A bolhák szaporodásának megelőzése a kifejlett bolhák által lerakott peték (ovicid hatás), valamint az ezekből kikelt lárvák és bábok fejlődésének gátlásával (larvicid hatás) az alkalmazást követő 6 héten át biztosított. 
 • Kullancsok (Ixodes fajok, Dermacentor fajok, Rhipicephalus fajok) elleni hatás. Kísérleti adatok alapján a készítmény legfeljebb 2 héten át fejt ki atkaölő hatást kullancsok ellen.
 • Szőrtetvek (Felicola subrostratus) elleni hatás.

Vadászgörények esetében: Bolhafertőzés önmagában vagy ehhez társuló kullancsfertőzés kezelésére.

 • Bolhák (Ctenocephalides fajok) elleni hatás. A kifejlett bolhák okozta új fertőzések elleni rovarölő hatás 4 hétig tart. A bolhák szaporodásának megelőzése a kifejlett bolhák által lerakott peték (ovicid hatás), valamint az ezekből kikelt lárvák és bábok fejlődésének gátlásával (larvicid hatás). 
 • Kullancsok (Ixodes ricinus) elleni hatás. Kísérleti adatok alapján a készítmény legfeljebb 4 héten át fejt ki atkaölő hatást kullancsok ellen.

Ellenjavallat: Adatok hiányában a készítmény nem alkalmazható 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 1 kg-nál kisebb testtömegű macskakölykökön. Nem alkalmazható 6 hónaposnál fiatalabb vadászgörényeken. Nem alkalmazható beteg (pl. szisztémás betegségekben szenvedő, lázas), vagy lábadozó állatokon. Nem alkalmazható nyulakon, mivel előfordulhatnak nemkívánatos reakciók, sőt akár elhullás is! Vizsgálatok hiányában a termék alkalmazása nem ajánlott a célállat fajok közé nem tartozó állatokon.

Mellékhatások: Túladagolása kerülendő. A rendkívül ritka, gyanított mellékhatások közül múló jellegű bőrreakciókat (hámlás, helyi szőrhullás, viszketés, bőrpír) jelentettek az alkalmazás helyén, továbbá testszerte jelentkező viszketésről és a szőrzet kihullásáról is beszámoltak. Túlzott mértékű nyálzást, reverzibilis idegrendszeri tüneteket (hiperesztézia, levertség, egyéb idegi tünetek) és hányást is megfigyeltek a készítmény alkalmazása után. Az alkalmazás helyének lenyalása esetén rövid ideig tartó, túlzott nyálzás figyelhető meg, leginkább a vivőanyag természete miatt.

Adagolás és alkalmazási mód: 0,5 ml-es pipetta lokális alkalmazása a bőrre – ez megfelel a minimálisan ajánlott fipronil és (S)-metoprén adagnak. Biztonságossági vizsgálatok hiányában két kezelés között legalább 4 hétnek kell eltelnie. 

Az alkalmazás módja: 

 1. Vegye ki a pipettát a csomagolásából.
 2. Tartsa függőlegesen a pipettát, csavaró mozdulattal húzza le a kupakot.
 3. Fordítsa meg a kupakot és a másik végét illessze vissza a pipettára.
 4. A kupakot rányomva és megcsavarva törje fel a védőzárat, majd vegye le a kupakot a pipettáról.
 5. Az állat hátán, a nyak kezdeténél, a lapockák közötti területen hajtsa szét a szőrzetet, amíg láthatóvá válik a bőr.
 6. Helyezze a pipetta hegyét a bőrre, majd a pipettát néhányszor összenyomva ürítse a tartalmát teljes egészében közvetlenül ugyanarra a helyre az állat bőrén.

Forgalmazási engedély tulajdonosa: KRKA, d.d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6. 8501 Novo mesto, Szlovénia

A szöveg felülvizsgálat dátuma: 2014. április 28.

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.

Értékelések (1)


Utoljára módosítva: 2024.02.13