3 vélemény alapján

Fipromax spot-on kutyáknak

A Fipromax Spot-On egy rácsepegtető oldat kutyáknak bolhák és kullancsok okozta fertőzés gyógykezelésére és megelőzésére szolgál. A készítmény alkalmas továbbá tetvek, ragadozó atkák elleni védekezésre és bolha okozta allergiás bőrgyulladás kezelésére és megelőzésére.

Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Kapcsolódó termékkategóriák
Részletes termékinformációk

1, Az Állatgyósyászati gyógyszerkészítmény neve:

 • Fipromax Spot-On rácsepegtető oldat kutyáknak A.U.V.

2, Ható- és segédanyagok megnevezése:

Hatóanyagok:

 • Fipronil

Segédanyagok:

 • Butil-hidroxianizol
 • Butil-hidroxitouol
 • Etanol

3, Javallatok:

Bolhák és kullancsok okozta fertőzés gyógykezelésére és megelőzésére. a készítmény alkalmas továbbá tetvek, ragadozó atkák elleni védekezésre és bolha okozta allergiás bőrgyulladás kezelésére és megelőzésére. Segítséget nyújt a rühatkák által okozott fertőzöttség leküzdésében. Hatékony a Lyme betegség vektora, az Ixodes ricinus ellen is.

4, Ellenjavallatok:

 • A készítmény 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 2 kg-nál kisebb testtömegû kutyakölykökön nem alkalmazható!
 • Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegségben szenvedő, lázas) ill. lábadozó állatoknál!
 • Nyulakon TILOS alkalmazni, mert súlyos mellékhatásokat és elhulást is okozhat!
 • Ezt a terméket speciálisan kutyáknak fejlesztették ki. Macskáknál nem szabad használni a túladagolás veszélye miatt!

5, Mellékhatások:

Ha a készítményt a kutya lenyalja, rövid ideig nyálzást figyelünk meg, amit leginkább a vivőanyag okoz. Rendkívül ritkán az applikáció helyén átmeneti bőrirritáció (a bőr elszíneződése, szőrhullás, viszketés, kipirosodás) alakulhat ki. Kivételesen nyálzás, átmeneti idegrendszeri tünetek (hiperesztézia, depresszió), viszketés, szőrhullás, hányás és légzőszervi tünetek fordulhatnak elő. A termék túladagolása kerülendő.
Ha súlyos nem kívánatos hatást vagy egyéb, ebben a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

6, Célállat fajok:

Kutya

7, Adagolás, alkalmazási mód(ok) célállat fajonként:

A minimálisan ajánlott adag 6,7 mg fipronil/ttkg.

Alkalmazási mód: rácsepegtetés

8, A helyes alkalmazásra vonatkozó javaslat:

 • Tartsuk a tubust a hegyével felfelé, majd csavarjuk le a kupakot. A gerincvonal mentén, a lapockák között hajtsuk szét a szőrt, hogy a bőr láthatóvá váljék. Helyezzük a tubus hegyét közvetlenül a bőrre és nyomjuk meg a tubus hasát többször. Nagyobb testű kutyáknál a gerincvonalon több helyre applikáljuk a tubus tartalmát, hogy elkerüljük az oldat lecsurgását. Csak olyan helyre applikáljuk a készítményt, ahonnan azt az állat nem tudja lenyalogatni.
 • El kell kerülni, hogy a készítmény az állat szemébe vagy szájába jusson.
 • Fontos a pontos adagolás betartása.
 • Havonta történő kezelés ajánlott olyan területeken, ahol a bolhával illetve kullanccsal a fertőződés veszélye nagy, ha a kutya bolhaallergiás illetve hipoallergén és lágyító samponokkal gyakran fürdetett kutyák esetében. Azokon a területeken, ahol kisebb a bolhákkal történő fertőzősdés veszélye és nem fordul elő kullancs, a készítmény használata két-három havonta elég.
 • Sarcoptes scabiei var. canis okozta rühesség gyógykezelésére többszöri ismételt kezelés szükséges.
 • Két kezelés között legalább négy hétnek kell eltelnie, mivel a készítmény ártalmassága nem igazolt ennél rövidebb időközönként való alkalmazás esetén.

9, Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:

 • Nem értelmezhető.

10, Különleges tárolási előírások:

 • Gyermekek elől gondosan el kell zárni!
 • Eredeti csomagolásban tárolandó. Legfeljebb 30°C-on tárolandó.
 • Ezt az állatgyógyászati készítményt csak a címkén feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

11, Különleges figyelmeztetés(ek):

Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan
A készítményt olyan helyre kell applikálni, ahonnan azt az állat nem tudja lenyalni, és gondoskodni kell róla, hogy az állatok egymást se tudják nyalogatni a kezelés után. Ne fürdessük/úsztassuk az állatot a kezelés utáni két napon belül. A heti egy alkalomnál gyakoribb fürdetés kerülendő, mivel nem ismert, hogyan befolyásolja a készítmény hatékonyságát. Egy-egy kullancs megtapadhat az állaton, ezért a fertőző betegségek átvitelét nem lehet teljesen kizárni. Ajánlott az állat tartózkodási helyét is kezelni a megfelelő ektoparazitikumokkal.

Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok)
A nemkívánatos hatások megjelenésének kockázata növekedhet túladagoláskor, ezért az állatokat mindig a testtömegüknek megfelelő méretű tubussal kell kezelni.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések.
A készítmény nyálkahártya- és szemirritációt okozhat, ezért el kell kerülni, hogy szembe vagy szájba jusson.
Az alkalmazó, ill. az állat ektoparazitikumokkal vagy alkohollal szembeni ismert túl érzékenysége esetén kerülni kell az érintkezést a készítménnyel. El kell kerülni, hogy a tubus tartalma a bőrre jusson. Ha ez mégis megtörténik, szappannal és vízzel alaposan kezet kell mosni. Ha véletlenül szmbe kerül a termék, akkor tiszta vízzel alaposan ki kell mosni. A készítmény használata után kezet kell mosni. Amíg az alkalmazás helye szárazzá nem válik, addig a kezelt állatokat nem szabad simogatni és a gyereket nem szabad engedni játszani velük. Ezért javasolt az állatokat kora este kezelni, továbbá nem szabad hagyni, hogy a frissen kezelt állatok a gazdáikkal, főként gyermekekkel együtt aludjanak. A kezelés alatt nem szabad dohányozni, enni és inni.

12, A fel nem használt készítmény vagy hulladékának kezelésére, megsemmisítésére vonatkozó utasítások, (amennyiben szükségesek):

A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint a keletkező hulladékot a helyi követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni.
A készítmény és csomagolóanyaga nem kerülhet természetes vizekbe, mert veszélyes lehet a halakra és más vízi élőlényekre. A kezelést követő két napon belül a kezelt állatot tilos természetes vizekben úsztatni.

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.

Értékelések (3)


  Vendég (#28290A)  -  2023. 12. 18. 14:12

  Évek óta használom, kitűnő termék, nincsenek mellékhatások, ami nem mindegy a 13. életévébe lépett kutyusomnál. Hálás köszönet érte.

  Vendég (#E6B09)  -  2021. 05. 05. 10:37

  Megbízható termék. Rendszeres használói vagyunk négy kutyánál. Kullancs és bolha mentesek vagyunk a használat alatt.

Utoljára módosítva: 2024.02.13