1 vélemény alapján

Bolfo bolha és kullancs elleni nyakörvek kutyáknak és macskáknak

Bolfo bolha és kullancsirtó nyakörv kutyák és macskák részére. A nyakörv bolhák ellen 4 hónapig hatékony, a kullancsok elleni hatás 10 hétig tart. A nyakörv színe barna.

Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Kapcsolódó termékkategóriák
Részletes termékinformációk

Bolfo bolhanyakörvek kutyáknak és macskáknak kutya és macska bolha és kullancs fertőzésének megelőzésére és megszüntetésére:

 • 38 cm-es Bolfo nyakörv kistestű kutyák és macskák részére A.U.V.
 • 70 cm-es Bolfo nyakörv nagytestű kutyák részére A.U.V.

Hatóanyag: 98,71 mg/g propoxur

Gyártó: Bayer AG

Ellenjavallatok

 • Ne alkalmazza szoptató állaton.
 • Ne alkalmazza 3 hónaposnál fiatalabb kölykön.
 • Ne alkalmazza nagyfelületű bőrsérülés esetén.
 • Ne alkalmazza beteg, vagy lábadozó állatokon.
 • Nem alkalmazható a hatóanyagokkal vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

Bolhanyakörv viselésének lehetséges mellékhatásai

A nyakörv felhelyezését követő első napokban az arra érzékeny állatoknál bőrérzékenység, enyhe viszketés léphet fel.

Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvosát!

Melyik bolhanyakörv melyik állatnak ajánlott?

 • 38 cm-es nyakörv: kutya és macska
 • 70 cm-es nyakörv: kutya

Adagolás, alkalmazási mód(ok) célállat fajonként

A nagyobb méretű (70 cm) nyakörv 10-40 testtömeg kg közötti kutyáknak, míg a kisebb méretű (38 cm) 10 testtömeg kg alatti kutyáknak és macskáknak ajánlott.

Válasszuk ki az állat testsúlyának megfelelő nyakörvet, majd vegyük ki a védőcsomagolásból. Tegyük a feltekert nyakörvet szabaddá. Lazán helyezzük fel az állat nyakára, és a nyakörv végét dugjuk át a bújtatón. Jó felhelyezésnél a nyak bőre és a nyakörv között kétujjnyi hely marad.

A helyes alkalmazásra vonatkozó javaslat

A Bolfo nyakörv a bolhák és kullancsok ellen csak folyamatos viselés mellett hatékony. A nyakörv a feltétel után 24 órával fejti ki hatását. A hatékonyság szintjét és időtartamát befolyásolja az állat szőrzetének állapota és hosszúsága, az állat aktivitása, a fertőzöttség mértéke. A nyakörv a bolhák ellen 4 hónapig hatékony, a kullancsok elleni hatás 10 hétig tart.

A kutyán található bolhák a nyakörv felhelyezése után néhány óra alatt elpusztulnak. A vért szívó kullancsok megközelítőleg egy nap alatt pusztulnak el. Az elpusztult kullancsok leesnek, vagy könnyen eltávolíthatóak. Ritkán előfordul, hogy a nyakörv viselése alatt kullancs kerül az állatra. Ezek azonban csak rejtőznek a bőrön, majd leesnek általában vérszívás nélkül.

Az elhanyagolt, csapzott, zsíros szőrű állatokat ajánlatos a nyakörv feltétele előtt megfüröszteni. A nyakörv vízálló, de az állat fürdetése előtt célszerű levenni.

Különleges tárolási előírások

 • Gyermekek elől gondosan el kell zárni!
 • Ez az állatgyógyászati készítmény különleges tárolást nem igényel.
 • Csak a dobozon feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni! A fóliatasak felbontása után azonnal fel kell használni.

Különleges figyelmeztetések

(Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések.)

A nyakörvet viselő állatokat ne engedjük kisgyermek közelébe. Kerüljük a közvetlen érintkezést a nyakörvvel. Viseljünk kesztyűt a felhelyezéshez. Az állaton lévő nyakörvet ne érintsük. A nyakörv felhelyezését követően bő vízzel alaposan mossunk kezet. A nyakörv darabjának véletlen lenyelése esetében pupilla szűkület, hányás, nyálzás, hasmenés léphet fel, ez esetben azonnal forduljon állatorvoshoz. A propoxur ellenszere az atropin-szulfát.

Az állatgyógyászati készítmény ártalmatlansága nem igazolt vemhesség idején. Kizárólag a kezelést végző állatorvos által elvégzett előny/kockázat elemzésének megfelelően alkalmazható.

Ne alkalmazza szoptató állaton.

A nyakörv viselése alatt ne kezelje az állatot más külső élősködő elleni szerrel.

A készítmény gyógyszerformája miatt túladagolás nem lehetséges.

A fel nem használt készítmény vagy hulladékának kezelésére, megsemmisítésére vonatkozó utasítások, (amennyiben szükségesek)

A készítmény fel nem használt maradékát, valamint a kiürült csomagolóanyagot a veszélyes hulladékokra vonatkozó hatályos jogszabályok szerint kell megsemmisíteni. Ez a készítmény nem kerülhet természetes vizekbe, mert veszélyes lehet a halakra és más vízi élőlényekre.

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.

Értékelések (1)


  csaszkov  -  2017. 12. 14. 18:23

  2016. őszén a Nébih 17 féle - kutyák részére készült - kullancsirtó illetve riasztó nyakörvet vizsgált. A laboratóriumi vizsgálatot kiegészítette egy tartóssági teszt is. A termék a teszten megfelelt, mind a hatóanyag, mind a terméken vállalt hatásosság tekintetében (kullancsirtó kategóriában). Forrás: Nébih honlap 2017.07.07-i publikációja.

Utoljára módosítva: 2024.02.13