Kisállatok élősködők elleni védelméhez

A külső élősködők igencsak megkeseríthetik a házi kedvenced életét, legyen szó akár egy cicáról, nyúlról, vadászgörényről, tengerimalacról, vagy éppen egy csuklyás patkányról. Az ellenük történő védekezéshez többféle, kifejezetten erre a célra készült hatékony, speciális termékeket érdemes használnod.

Az általunk forgalmazott, úgynevezett "Spot on" típusú (csepegtetős) készítmények is ezek közzé tartoznak. Egy ilyen típusú termék alkalmazását megelőzően azonban rendkívül fontos, hogy elolvasd az adott készítmény használati útmutatóját, és szó szerint betartsd az abban leírtakat. Kérjük, fordíts fokozott figyelmet az ellenjavallatokra is, ugyanis egyes termékek csak egy adott életkor betöltése után használhatók például cicák esetében.

Ha már a kedvenced bundájában valamilyen oknál fogva megtelepedtek a külső élősködők (pl. bolhák, tetvek egy vadászgörény, vagy tengerimalac esetében), akkor könnyen megszabadíthatod tőlük az állatot speciális, sűrű sörtéjű bolhafésűk, bolha/tetű gereblyék használata révén. Sajnos megesik, hogy egyes élősködők (pl. a kijárós cicákról lehulló bolhák) a lakásban is tanyát vernek (ennek megelőzésére érdemes bolha és kullancs elriasztására szolgáló bolhanyakörvet használod). Ilyenkor jó ha kéznél van egy olyan speciális hatóanyagokat tartalmazó készítmény, mint amilyen például az Insecticide 2000. Ez egy igen hatékony pumpás rovarölő termék, amelyet a szőnyegen, bútorokon stb. használva maradéktalanul elpusztíthatók a nem kívánatos új „lakók”. Mivel színtelen, szagtalan, nem hagy foltot a textilszöveteken, és a melegvérű állatokra sem jelent veszélyt, ezért teljes biztonsággal alkalmazható.

Utoljára módosítva: 2024.02.13