Hidegen sajtolt eledelek

A hidegen sajtolás (cold-pressed) nevű gyártási eljárás lényege, hogy a táp hozzávalóit maximum 75 fokon tartó hőkezeléssel dolgozzák fel. Az alacsony hőmérsékleten való feldolgozás miatt ízletesebbek, egészségesebbek és kiadósabbak a hidegen sajtolt tápok, mint az extrudált társaik. Ezzel az eljárással készült tápok előnye, hogy megmaradnak bennük az értékes tápanyagok, rostok, vitaminok, enzimek és az olajok. Könnyebben emészthetők és a tápanyagok hatékonyabban szívódnak fel belőlük. Akár 40%-kal kevesebb is elég belőle a kutya táplálásához, mint amennyi az extrudáltból/granuláltból szükséges. A hidegen sajtolás, mint gyártási eljárás amellett, hogy ízletesebb formulát eredményez, kevesebb energiát emészt fel, így kíméli a környezetet is.
Utoljára módosítva: 2024.02.13