Eledelek ivadék tavi halaknak

Ha te is azon szerencsések közé tartozol, akik elmondhatják magukról, hogy egy csodás kerti tó díszíti a kertjüket, akkor előbb vagy utóbb a kedvenceid – a koi pontyok és az aranyhalak – idővel szaporodni fognak, ezért gondoskodnod kell a „serdülő korú” halaid megfelelő etetéséről is.

Az uszonyos apróságoknak olyan speciális tápra van szükségük, aminek az életkorukhoz megfelelő a szemcsemérete, és a tápanyag összetétele is optimális. Több neves gyártó, mint például a Sera vagy a JBL állít elő kifejezetten növendék korú kerti tavi halaknak megfelelő tápokat is. Ezek mindegyike tökéletesen kiegyensúlyozott haleleség, ezért szó szerint az összes olyan összetevő megtalálható bennük, ami a halak ideális ütemű fejlődéséhez és az egészségük megőrzéséhez szükséges: zsírban oldódó vitaminok, vízben oldódó vitaminok, ásványi anyagok, fehérje, zsír, növényi rostok, antioxidánsok stb.

Ne feledd, hogy ivadék és növendék korban dől el, hogy a kedvenceid később elérik-e a kifejlett kori testméretüket, amihez elengedhetetlen, hogy mindig hozzájussanak a számukra ideális haltápokhoz. Ha ezt biztosítod nekik, akkor biztos lehetsz benne, hogy tökéletesen egészségesek lesznek, és színpompás megjelenéssel hálálják majd meg a lelkiismeretes gondoskodásodat!