Sera CO2 Tabs plus

Sera CO2 Tabs plus

3 890Ft
Betöltés alatt...
A Sera CO2 Tabs plus tabletták feloldásával fontos nyomelemek és más nélkülözhetetlen anyagok szabadulnak fel, majd a vízáramlat segítségével egyenletesen eloszlanak az akváriumban. Így a növények megfelelően tudják felvenni a CO2-t és a többi tápanyagot.

Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Kapcsolódó termékkategóriák
Részletes termékinformációk

A vízinövények részére a megfelelő fényenergia mellett, gondoskodni kell az akváriumvíz kielégítő CO2 tartalmáról is. Hiszen csak a CO2-al tudja a növény a fotoszintézis során a szerves kötéseket növekedéséhez felépíteni. A CO2 az emberek és az állatok légzésének "mellékterméke". A halak által kiválasztott CO2 kevés növényzetű és kevés növénynövekedésű akváriumokban elegendő lehet. Legtöbbször azonban az akváriumban túl kevés természetes CO2 szabadul fel. Ezen kívül a szükséges hullámmozgások miatt, amelyeket pl. szűrők okoznak, a CO2 az akváriumvízből elillan. Egy jól növekvő, változatos növényvilág az akváriumban kiegészítő CO2 forrást igényelnek. CO2 adagolás nélkül a növények gyakran csak nagyon nehezen nőnek, a halaknak túl kevés oxigén jut, a pH-érték túl magas lehet, és a csigák jobban elterjedhetnek. A CO2 feloldja a meszet. Ez a csigaházakat törékennyé teszi, így a csigákat számos hal megeheti. Minél jobban nőnek a növények, annál több algatápanyagot használnak el, így a káros algáknak alig marad fejlődési lehetőségük. Emellett a CO2 gáznak más pozitív hatása is van az akvárium élővilágára. Stabilizálja a karbonátkeménységet, állandó szintre csökkenti, illetve stabilizálja a kívánt pH-értéket.

A CO2 igény a növényfajok szerint nagyon eltérő. A lassan növekvő növények gyakran kevéset igényelnek (pl. Anubias). A gyorsan növekvő növények (pl. Cabomba, Nymphaea lotus) nagyon magas CO2 igényűek. Az egészséges akvárium élővilág gyorsan növekvő növényeket igényel. Ezért olyan fontos a rendszeres CO2 adagolás.

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.

Utoljára módosítva: 2024.02.13