Tudj meg többet az Eukanuba száraz kutyatáp termékcsaládról

Az Eukanuba természetes eredetű alapanyagokból készült, állatorvosok közreműködésével kifejlesztett prémium minőségű száraztápokat gyárt különböző testméretű, életkorú, fajtájú és érzékenységű kutyák számára.

Eukanuba kutyatápok

Az Eukanuba száraz kutyatápok jellemzői, hasznos tudnivalók

Az Eukanuba alapfilozófiája szerint a négylábú barátainkat olyan étrenden kell tartani, ami a lehető legközelebb áll, a háziasításuk előtti időkben, a természetes közegükben ragadozó életmódot folytató állatok húsban gazdag táplálkozásához. Az Eukanuba csapatánál a céggel szorosan együttműködő állatorvosokat is beleértve, azon a véleményen vannak, hogy a kutyáknak készített szárazeleségeknek nagy mennyiségben kell tartalmazniuk az értékes, állati eredetű fehérjékben gazdag húst, és csak minimális mennyiségű zöldség- és gabonatartalommal kell rendelkezniük. Gondoljunk csak bele, hogy például az olyan falkában élő és vadászó vadkutya fajok is, mint az ausztráliai dingó, szinte kizárólag húson és belsőségeken élnek, és csak minimális mértékben fogyasztanak növényi eredetű táplálékot, a gabonafélékről nem is beszélve. 

Az Eukanuba kutyatápok nagy mennyiségben tartalmaznak magas biológiai értékű, állati eredetű fehérjéket, mivel csirke, bárányhús és máj felhasználásával készülnek. Emellett a cég a szárazeleségek előállítása során fontos ásványi anyagokkal és esszenciális vitaminokkal is kiegészíti őket, amelyek erősítik az állat immunrendszerét, és jelentős mértékben hozzájárunk egészségének megőrzéséhez.

Az egyes kutyafajtáknak egymástól eltérő igényeik és szükségleteik lehetnek, és számos egyéb tényező is befolyásolhatja a kedvenceink aktuális tápanyag szükségletét:

 • fajta,
 • életkor,
 • évszak,
 • időjárás,
 • egyes összetevőkkel szembeni érzékenység/allergia,
 • az adott kutyus egészségi állapota (gyógytápok),
 • aktivitási szintje
 • stb.

Az Eukanuba-nál mindezekkel tökéletesen tisztában vannak, ezért a fenti szempontok figyelembevételével készítik el a különböző típusú kutyatápokat, amelyek között a speciális étrendigényű kutyák számára gyártott eledelek is megtalálhatók.

Eukanuba tápok az egyes kutyák igényeire szabva

Eukanuba márkájú száraz kutyatáp típusok:

A következőkben felsorolt egyes kutyatáp típusok összefoglaló megnevezések. Egy-egy ilyen típusban több száraztáp is található, melyek különböző igényű kutyáknak vannak összeállítva (pl. ételérzékeny kutyáknak bárányos változat, vagy túlsúlyos kutyáknak diétás változat):

 • Eukanuba Puppy & Junior: Kölyökkutyák és növendék állatok számára készített kiegyensúlyozott száraztápok. Ez a kutyaeleség a cég Vital Health Formula-ja szerint készül, ami biztosítja a kiskutyák optimális ütemű fejlődését, ellátva szervezetüket az összes fontos tápanyaggal. A növésben lévő állatok esetében létfontosságú, többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavat (DHA) is tartalmazza, ami köztudottan jelentős szerepet játszik az agy és az idegrendszer fejlődésében. Ha optimális mennyiségben jut hozzá a kutyusod az omega-3 zsírsavhoz, akkor javul a memóriája, és a tanulási képessége is, így sokkal könnyebbé válik az idomítása. Emellett arról sem szabad megfeledkezni, hogy ez az esszenciális zsírsav elősegíti a jó vérkeringést, normalizálja a vesefunkciókat, ráadásul gyulladáscsökkentő hatása is van.
 • Eukanuba Adult: Felnőtt állatok számára készült általános száraztáp, amely optimális mennyiségben tartalmazza a szervezetük számára szükséges tápanyagokat. Tökéletesen fedezi a napi fehérje, zsír, szénhidrát, valamint a vitamin és ásványi anyag szükségletüket, ami felnőtt korban rendkívül fontos a vitalitásuk fenntartásához és az egészségük megőrzéséhez.
 • Eukanuba Large Breed Adult: Tökéletesen kiegyensúlyozott, nagytestű kutyafajták felnőtt egyedei számára megfelelő száraztáp, amely optimális mennyiségben tartalmazza a fontos tápanyagokat. A csökkentett zsírtartalmának köszönhetően a kutyusodnak nem lesznek túlsúly problémái, így az ízületei sem kapnak fokozott terhelést, ami a nagytestű fajták esetében egy rendkívül fontos szempont.
 • Eukanuba Mature & Senior: 7 évesnél idősebb korú kutyák számára készített szárazeledelek. Fontos tudnod, hogy a kutyák tápanyag és kalória szükséglete az életkor előrehaladtával megváltozik ezért, ha a kedvenced már elmúlt 7 éves, akkor olyan étrendet kell biztosítanod neki, ami összhangban van a szervezete aktuális igényeivel. Ez a száraztáp optimális választás, mivel alacsonyabb kalóriatartalmú és olyan összetevőket is tartalmaz, amelyek segítenek a ízületek egészségének megőrzésében.
 • Eukanuba Breed Specific Formula: Ha egy fajtatiszta kutyus büszke gazdája vagy, akkor érdemes olyan száraztápot beszerezned a kedvencednek, amit a fajtája speciális igényeinek figyelembevételével fejlesztettek ki. Az Eukanuba Breed Specific Formula termékcsaládban számos fajtaspecifikus kutyatáp található – német juhász, rottweiler, labrador, yorkshire terrier, német boxer stb. –, így könnyen kiválaszthatod a négylábú barátodnak tökéletesen megfelelőt.
 • Eukanuba Weight Control: Speciális száraztáp, amit kimondottan az elhízásra hajlamos, illetve a túlsúlyos kutyusok számára fejlesztettek ki. Az optimális fehérjetartalmának köszönhetően a négylábú barátod mindig kiváló erőnlétnek fog örvendeni. A termék összetevői között megtalálható alacsony kalóriatartalmú szénhidrátok és az L-karnintin felgyorsítják a kutya anyagcseréjét és a zsírégetést, így a kedvenced gyorsan megszabadulhat a felszedett kilóktól.
 • Eukanuba Daily Care: Ebben a termékcsaládba főként olyan száraztápok találhatók, amelyeket az Eukanuba csapata az érzékenyebb (pl. érzékeny emésztő szervrendszerű), illetve a különböző betegségekre hajlamos kutyák számára fejlesztett ki. Az Eukanuba Daily Care tápok között idős állatok, ivartalanított, illetve túlsúly problémákkal küzdő kutyusoknak megfelelő speciális szárazeleségek is találhatók, így könnyen kiválaszthatod azt a terméket, ami leginkább optimális a kedvencednek.
 • Eukanuba Premium Performance: Ha neked is egy „örökmozgó”, nagyon aktív kutyád van, akkor amellett, hogy kielégíted a mozgásigényét fontos, hogy kellő figyelmet fordíts a megfelelő táplálására is. A sokat mozgó kutyák energiaigénye és tápanyag szükséglete lényegesen magasabb, mint a kevésbé aktív társaiké, ezért ideális választás számukra az Eukanuba Premium Performance. Ez a megnövelt kalóriatartalmú száraztáp extra energiával látja el őket, így önfeledten játszhatnak és futkározhatnak akár egész nap is, ha éppen úgy tartja a kedvük.
 • Eukanuba Veterinary Diets: Ezeket a gyógytápokat különböző egészségügyi problémákkal küzdő kutyák számára fejlesztették ki az Eukanuba szakemberei. Egészségügyi problémák és az esetükben ajánlott Eukanuba táp:
 • Eukanuba NaturePlus+: Ezen tápok mindennemű mesterséges vagy génmódosított összetevőtől (pl. aromák, színezőanayagok stb.) garantáltan teljesen mentesek. Több különböző korú és testméretű kutyának megfelelő NaturePlus+ táp is elérhető az Eukanuba kínálatában.

Az Eukanuba tápok előnyei

Nyilván kíváncsi vagy rá, hogy milyen konkrét előnyökkel jár, ha a hűséges négylábú barátodat az Eukanuba kutyaeledeleivel eteted. Az egyes tápok a táplálékkiegészítő összetevőik és aktív hatóanyagaik terén eltérnek ugyan egymástól, viszont van jó néhány olyan közös jellemzőjük, amelyekkel szeretnénk megismertetni téged:

 • A száraztápok mindegyikének fehérjeforrását első osztályú, kiváló minőségű állati eredetű alapanyagok (baromfihús, bárányhús, máj stb.) adják, így protein forrásként nem tartalmaznak gabona fehérjéket, amelyek többek között allergiás reakciót válthatnak ki és emésztési problémákat okozhatnának az arra érzékeny állatoknál.
 • A tápokban lévő lassan felszívódó szénhidrátok a nap egészére ellátják energiával a kedvenced szervezetét.
 • A tápdarabkák olyan speciális szerkezettel rendelkeznek, ami segít eltávolítani a fogakra lerakódott lepedéket, rágás közben masszírozza a kutyus fogínyét, így segítve a jobb vérkeringést. Többszörösen bizonyított tény, hogy az Eukanuba száraztápok rendszeres etetésével 46%-kal csökkenthető a fogkőképződés is!
 • A kutyusod bőre mindig egészséges, a szőrzete, bundája pedig csodásan ragyogó lesz az Eukanuba tápoknak köszönhetően, amelyek nagy koncentrációban tartalmazzák a bőr és a szőrzet egészségének megőrzéshez nélkülözhetetlen omega-3 és omega-6 többszörösen telítetlen zsírsavakat.
 • A könnyen emészthető Eukanuba száraztápok igen gazdagok az olyan értékes növényi rostokban, amelyek segítik az optimális emésztést, fokozzák a bélperisztaltikát, de emellett az ideális bélflóra fenntartásához fontos prebiotikus hatású táplálék kiegészítőket is tartalmaznak. Ezeknek köszönhetően a kutyusodnak soha nem lesznek emésztési problémái, vagy etetés utáni diszkomfort érzete, így az etetést követően és a nap egészében is mindig energikus, élettel teli és vidám lesz.
 • Az Eukanuba csapatánál nagy gondot fordítanak arra is, hogy a cég által gyártott összes táp optimális mértékben tartalmazza az ízületek és a csontozat egészségének megőrzéséhez szükséges makro- és mikroelemeket. Ha kiskutyád van, akkor számára a csontok megfelelő fejlődéséhez létfontosságú, hogy minden tápanyagot megkapjon a szervezete. Ha nagytestű felnőtt kutyusod van, vagy 7 évesnél idősebb a kedvenced akkor egy a számára ideális Eukanuba táp révén jelentős mértékben megelőzhetőek az ízületi problémák!
 • Mint ahogyan az embereknél, úgy a kutyák esetében is kiemelt fontosságú, hogy az állat immunrendszere kellően erős legyen és hatékonyan működjön. Ehhez is hasznos segítségét nyújtanak a prémium minőségű Eukanuba száraztápok, amelyek nagy koncentrációban tartalmazzák az immunrendszer megfelelő működéséhez szükséges antioxidánsokat, vitaminokat, ásványi anyagokat és esszenciális zsírsavakat.

Néhány gondolat a szájhigiénia fontosságáról

Szomorú tény, hogy a kutyák mintegy 85%-a 3 éves korára már különböző fog- és ínyproblémákkal küzd, ami elsősorban a nem megfelelő étrendnek tudható be. Fontos, hogy a kedvenced fogait és fogínyét is rendszeres időközönként ellenőriztesd egy állatorvossal, így szükség esetén még időben közbe tudsz avatkozni, mielőtt még nagyobb baj lenne. Az állatorvosok egyöntetűen egyetértenek abban, hogy ha kellő hangsúlyt fektetünk a megelőzésre, akkor a későbbiek során nem, vagy csak elhanyagolható mértékben jelentkeznek a kellemetlen szájszaggal is együtt járó fog- és ínyproblémák.

Eukanuba az egészséges fogakért

Az Eukanuba-nál is tudatában vannak a megelőzés fontosságának, ezért az Eukanuba száraztápok olyan speciális szerkezettel rendelkeznek, ami egyrészt

 • segít eltávolítani a fogínyről a táplálék darabkákat, megakadályozva a plakkok kialakulását,
 • másrészt speciális ásványi anyagokat (polifoszfátok) is tartalmaznak, amelyek hatékonyan meggátolják a fogkőképződést. Amikor a kutyusod a speciális struktúrájú száraztáp koketteket rágja, akkor azok a fogínyt is masszírozva távolítják el a lerakódásokat. Úgy is mondhatnánk, hogy ezek a speciális szárazeleségek egyfajta „mechanikus fogkefeként” működnek. 

Az Eukanuba cég fennállása óta több, mint 45 évet szentelt a kutatásra és a minél jobb minőségű állateleségek előállítására. A vállalat legutóbbi, 10 évet átölelő kutatása, a “Long Life Study” eredményei bebizonyították, hogy megfelelő táplálással jelentős mértékben meg lehet hosszabbítani a különböző kutyafajták esetében az átlagos várható élettartamot.

 • Az Eukanuba tápokkal etetett állatok tovább éltek,
 • és idős korukra is meg tudták őrizni az egészségüket.

Gondolj csak bele, hogy milyen nagyszerű lenne, ha minél több időt tölthetnél hűséges, négylábú barátod társaságában úgy, hogy idősebb korában sem kéne soha az egészsége miatt aggódnod! Az Eukanuba által gyártott száraztápok mindegyikét az állatorvos szakma legjobbjainak aktív közreműködésével fejlesztették ki, aminek köszönhetőn ezek a kutyaeledelek szuper prémium kategóriába tartoznak. Ha te is a legoptimálisabb étrendet szeretnéd biztosítani a kedvencednek, akkor az Eukanuba száraztápjai maximálisan megfelelnek erre a célra!  


Hozzászólások (2)

Oszd meg a véleményed!

Utoljára módosítva: 2024.02.13