EctoMax spot on kutyáknak

1 590 1 391Ft-tól
Az Ectomax Spot On egy rácsepgetető, repellenes hatású oldat kutyák számára bolhák, kullancsok okozta fertőzések kezelésére.

Termékvariánsok betöltése...

Kapcsolódó termékkategóriák
Hasonló termékek
Részletes termékinformációk

1. Az Állatgyógyászati készítmény neve:
Ectomax Spot On 744 mg/ml rácsepegtető oldat kutyákank A.U.V

2. Hatóanyag:
Permetrin (cisz:transz 25:75): 744 mg/ml

3. Javallatok:
A permetrinre érzékeny ektoparaziták által okozott fertőzések ellen alkalmazható:

 • Bolhák (Ctenocephalides felis), valamint kullancsok (Ixodes ricinus és Rhipicephalus sanguineus) elpusztítására. A bolhák elleni inszekticid hatás 4 hétig tart. Kullancsok ellen a termék 4 hétig tartó folyamatos atkaölő hatással rendelkezik.
 • A készítmény az alkalzást követően 3 hétig repellenes (vérszívást megelőző) hatással rendelkezik a lepkeszúnyogok (Phlebotomus perniciosus) ellen és 4 hétig a szúnyogok (Aedes albopictus és Culex pipiens) ellen.

4. Ellenjavallatok:

 • Nem alkalmazható három hónaposnál fiatalabb kutyákon.
 • Nem alkalmazható 2 kg alatti testtömegű kutyákon.
 • Nem alklamzható beteg, lábadozó, illetve bőrsérüléssel rendelkező állaton.
 • A KÉSZÍTMÉNY NEM ALKALMAS MACSKA KEZELÉSÉRE: Rendkívül mérgező macskára, használata az állat elpusztulását is okozhatja. Meg kell akadályozni, hogy a macska közvetlen érintkezésbe kerüljön a termékkel, ezért a kutyákat kezelés után 72 óráig távol kell tartani a macskáktól. Véletlen érintkezés esetén azonnal állatorvoshoz kell fordulni.
 • Nem alkalmazható a hatóanyagal vagy a segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.  

5. Mellékhatások:
Néhány esetben a készítmény a kezelés helyén enyhe, körülírt irritációt válthat ki, amely 48 órán belül elmúlik. A kezelés helyén átmenetileg alopécia előfordulhat. Átmeneti túlérzékenység, illetve vakaródzás előfordulása lehetséges a kezelés utáni bőrfelületen. Ritka esetben a központi idegrendszer akut intoxikációja, valamint a gyomor-, bélcsatoma rendellenességeire utaló tünetek előfordulhatnak. Ha bármilyen mellékhatást észlel, még ha az nem is szerepel ebben a használati utasításban, vagy úgy gondolja, hogy a készítmény nem hatott, értesítse erről a kezelő állatorvost!

6. Adagolás, alkalmazási mód:
Kizárólag külsőleges használatra!
Rácsepegtetéses alkalmazásra.

 •  2-15 kg közötti testtömegü kutyák részére:
  • Az állat hátán a lapockák közötti területen hajtogassuk szét a szőrzetet, úgy hogy a bőr jól láthatóvá váljon. A tubus kupakjának lecsavarása után a tubus megnyomásával juttassunk 1 ml készítményt közvetlenül a bőrre. A szőrzetre csepegtetés kerülendő. A készítménynek az ujjakkal való érintkezése kerülendő.
 • 15 kg feletti testtömegű kutyák részére:
  • Az állat hátán a lapockák közötti területen hajtogassuk szét a szőrzetet, úgy hogy a bőr jól láthatóvá váljon. A tubus megnyomásával juttassunk 1 ml készítményt közvetlenül a bőrre. A szőrzetre csepegtetés kerülendő. A készítménynek az ujjakkal való érintkezése kerülendő. Az előbbihez hasonló módon csepegtessünk 1 ml készítményt a fartő feletti bőrfelületre.

Egyetlen kezelés 28 napos védelmet nyújt bolhák és kullancsok, 21 illetve 28 napos védelmet nyújt a lepkeszúnyogok és szúnyogok ellen, azonban ha a kutya megázik, vagy megfürdetik, ez az idő lerövidülhet. A kezelés 14 nap múlva biztonsággal megismételhető.

7. Különleges előírások:

 • Gyermekek elől gondosan el kell zárni!
 • 25 °C alatt tárolandó. Fénytől védve tartandó. Hűtőben nem tárolható.
 • Ezt az állatgyógyászati készítményt csak a tubuson és a címkén feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni! A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

8. Különleges figyelmeztetések:

 • Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan:
  • Kezelést követően az állatokat nem szabad természetes vízben úszni hagyni, mert a kéizftmény -mérgező < lehet a halakra és más vízi élőlényekre. A kezelt állat gyakori úsztatását, fürdetését, valamint samponozását kerülni kell, mert mindez csökkentheti a készítmény hatékonyságát. Egy házban több kutya tartása esetén minden állat egyidejű kezelése szükséges. Ezekben a házakban élő macskákat azonos javallatra, macskákra engedélyezett készítménnyel kell kezelni.
  • Az állatokról származó bolhák gyakran elszaporodnak az állatok kosarában, fekvő-, és pihenőhelyén, a padlón és a kárpitokon. Ezeket a helyeket megfelelő rovarirtó szerrel kell kezelni és rendszeresen porszívózni kell. Meg kell akadályozni, hogy a kutyák a kezelés helyét nyalogassák. A kutyákat az esti órákban ajánlott kezelni.
 • A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések:
  • A készítmény első használata során az állat bőrének kezelt területén átmenetileg zsíros folt jelenhet meg. Világos szőrzetü kutyánál ez a folt sárgás színben jelenhet meg. Ha a tünetek folyamatosan fennállnak, vagy nem múlnak el, állatorvosi segítséget kell igénybe venni.
 • Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:
  • Véletlen bőrre kerülés esetén az érintett bőrfelületet meleg szappanos vízzel azonnal le kell mosni. Emberekben a permetrin érintése egy-két órás lappangási idő után fonákérzést, úgynevezett paresztéziát válthat ki. A készítmény használata során védőkesztyűt kell viselni. A készítmény többszöri használata esetén, pl. kutyatenyésztőknél, a 0,3 mm vastag neoprén, vagy nitril anyagból készült kesztyűt kell viselni. A kezelt bőrfelületet a kezelés után 3-6 órán át nem szabad megérinteni. A tennék nyálkahártya- és szemirritációt okozhat. Ezért el kell kerülni a terméknek a szembe, illetve szájba jutását. Ha szembe kerül, bő vízzel azonnal ki kell mosni. Tartós bőrizgató hatás és/vagy szemizgató hatás esetén orvoshoz kell fordulni. Véletlen lenyelés esetén haladéktalanul orvoshoz kell fordulni, bemutatva a készítmény használati utasítását vagy címkéjét. Szintetikus piretroidok iránti ismert túlérzékenység esetén kerülni kell az állatgyógyászati szerrel való érintkezést.
  • A kezelés alatt enni, inni, dohányozni tilos. Kezelés után meleg szappanos vízzel kezet kell mosni. A készítménnyel kezelt állatokat nem szabad nyílt láng közelébe engedni a kezelt bőrfelület megszáradásáig.
 • Vemhesség. laktáció:
  • Patkányon végzett laboratóriumi vizsgálatok eredményei a készítmény fötotoxicitását mutatták ki. Vemhesség és szoptatás ideje alatt nem alkalmazható.
 • Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok):
  • A javasolt dózis kétszerese nem okozott mellékhatásokat felnőtt kutyáknál. A túladagolás klinikai tünetei jellemzőek a szintetikus piretroidok által okozott mérgezésekre. Ezek a túlzott mértékű nyálzás, hasmenés, izomremegés, és túlérzékenység. Súlyosabb esetben hipotermia, hipertennia, diszpnoe és rángatózás léphet fel. Ha a túladagolás tünetei jelentkeznek, a kutyát antiparazitikumtól mentes samponnal kell megfürdetni, majd tüneti kezelés javasolt. A piretroidok által okozott mérgezésnek nincs specifikus antidotuma.

9.  A fel nem használt készítmény vagy hulladékainak ártalatlanná tételére vonatkozó utasítások:
Az Ectomax SPOT ON 744 mg/ml rácsepegtető oldat kutyáknak A.U.V. nem kerülhet természetes vizekbe valamint a csatornába, mert nagyon mérgező a halakra és más vízi élőlényekre. Mérgező a méhekre. Kérdezze meg a kezelő állatorvost, hogy milyen módon semmisítse meg a továbbiakban nem szükséges állatgyógyászati készítményeket! Ezek az intézkedések a környezetet védik.

10. További információk:

 • Rendelhetőség, forgalmazhatóság:
  • Vénymentes.
  • Szabadon forgalmazható.
 • Kiszerelési egységek:
  • 1 ml oldat, áttetsző fehér polietilén tubusban polipropilén csavaros kupakkal lezárva. 1, 2, 3, 6 vagy 10 tubus karton dobozban.
 • Előfordulhat, hogy nem minden kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Minél tartalmasabb hozzászólást írsz, annál nagyobb az esélyed nyerni a nyereményjátékunkban.

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.